Hoppa till innehållet
28 maj 2022

Bodenhästarna blir jokrar under Elitloppshelgen

Elitloppshelgen rullar vidare. Med Bodenhästar till start både lördag och söndag.Den ena tävlar om en halv miljon kronor och den andra en kvarts miljon. – Startspåret är perfekt, säger Sandra Eriksson.


Två lopp.
Sexsiffriga belopp.
Nu ska pengarna fördelas – och Bodentravet har med två jokrar i leken under Elitloppshelgen. Sandra Eriksson går ut med Devils Tongue i fyraåringsfinalen i V75-6, lopp 10, under söndagen.
Loppet innan finalheatet i Elitloppet. Alla blickar kommer att vara där och inför storpubliken på nationalarenan har Eriksson dragit spår 1 bland de tio hästarna i fältet.
– Det blir väldigt spännande, säger hon.
Vad säger du själv om spår 1?
– Perfekt. Jag vill helst köra i ledningen, Devils vill gärna springa först. Jag hoppas kunna försvara den. Det är kortaste vägen till mål.
Fanns det här i tankarna att ni skulle ta er hit?
– Det hade jag ändå. Han har varit en tidig individ även om vi haft lite stolpe ut i loppen. Hade någon annan än Örjan suttit utvändigt i Kriteriekvalet så hade vi förmodligen haft en plats där också, säger Sandra Eriksson som vann STL-loppet på Umåker för två helger sedan.
– Jag håller honom väldigt högt. Han har bevisat det och tar loppen på rätt sätt.

Hur är han att resa med, behövs det sällskap i transporten till Solvalla?
– Vi får se. Vi har rest själv med honom och det funkar, men han blir otroligt uttråkad på transporten. Han har lite ADHD i sig. Jag kanske lastar med hans kompis Nochebuena Face också, vi får se.
Hur planerar ni resan ned till Stockholm och Solvalla?
– Vi kör hela vägen och startar lördagsmorgonen. Han behöver övernatta bra och komma ut och röra på sig i en hage under söndagsmorgonen, säger Sandra Eriksson.


Men det finns som sagt en till kanon från Bodentravet. Det är från Team Salmelas stall och familjeägda Leave Your Sox On, ”Strumpan”, som familjen Mannberg kallar den.
V75-6, lopp 11, i silverdivisionens final under lördagen från spår 9 med Mika Forss i sulkyn.

 

Salmelas skötare och tränare Lisa Mannberg äger hästen tillsammans med pappa Thomas, som är transportör i Team Salmela och brodern Daniel, som till vardags lirar ishockey i Modo.
– Jag körde ett jobb med honom i måndags och Petri kommer att köra det sista på torsdag. Han leker bara med mig. Petri brukar ta sista jobbet, säger Lisa Mannberg.
Hur ser planen ut?
–  Vi reser tidigt under fredagsmorgonen till filialen på Söderby Gård. Han får med sig sällskap i transporten och då brukar det inte vara några problem. Det blir som att komma hem för ”Strumpan”, som bodde på Söderby under sina första år.
Tankar inför loppet när du sett startfältet med bland andra Phoneix Photo, Sweetman och Oscar L.A.?
– Jag tror vi kan få med oss en fin slant. Vi smyger med från startspåret och jag tror inte dom springer ifrån honom.
Hur är känslan i familjen Mannberg att ni har starthäst under Sveriges största travhelg?
– F-n va coolt.  Jag tänkte inte på det först förrän Bosse Lundkvist (travreporter PT) nämnde det för mig. Jag har haft starthäst som skötare tidigare, men inte ägt och tränat själv.
Är hela familjen på plats?
– Pappa är på plats, Daniel vet vi inte än. Han är mitt uppe i en flytt till Örnsköldsvik och ska bli pappa snart.


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago