Hoppa till innehållet
26 maj 2022

Massor av hemmasegrar - Hesiod skrällde!

8 av 10 segrar gick till hemmalaget under Kristi Himmelfärdskvällen på Bodentravet. Team Salmela bjöd på den största skrällen – och efteråt var Antero Heinonen nästan tårögd. 

– Jäkligt skön seger. Den här hästen betyder så mycket för oss alla i stallet. Lisa, mig och Petri, säger Heinonen.

Försnacket inför lopp 4, 2140 auto, handlade enbart om låset på spelet – Swagger vs Selmer I.H.
Den ingen hade räknat med var hedershästen, som håller till ett stenkast från Bodentravet.
Numer åttaåriga Hesiod, som slog till med kvällens största skräll till 58,30 gånger pengarna när båda förhandsfavoriterna galopperade bort sig.
– Det löste sig optimalt. Jag fick tredje invändigt hela vägen, lyfte ut med 500 meter kvar i rygg på Selmer I.H. som galopperade och då var det bara att köra rakt fram, säger Antero Heinonen om Team Salmelas hedershäst.
Men trodde du ändå på det i sista kurvan?
– När vi svängde in på upploppet kändes det omöjligt med 30-40 meter bakom, men jag såg att Swagger började schabbla lite med travet och var på väg över i passgång, säger Heinonen.
– Jag kom närmare och närmare och med 50 meter kvar kände jag att vi skulle ta det.
Känslan?
– Jäkligt skön seger.
Hesiod får fira den med att bli följekompis under fredagen till Solvalla åt Leave Your Sox On som startar i silverdivisionen på V75 under lördagen.

Antero Heinonen var het på Bodentravet under torsdagskvällen och tog en dubbel. I lopp 2 över 1640 auto gick han ut med Dikt Drew från spår 10 och fick en bra rygg i andrapar utvändigt bakom Hanna Olofsson och Magic Caviar. Återigen blev det en galopp framför Heinonen i sista svängen och Dikt Drew styrdes först över mållinjen i tredjespår.
– Loppet löste sig väldigt bra för oss, säger Heinonen.

Men det blev ytterligare en dubbelseger till hemmalaget när Jorma Särkiniva först styrde Mats Rånlunds Grappelli till en säker seger i lopp 5 (2140 auto) och sedan vann med minsta möjliga marginal med Anna-Lena Lendholms Jochasi i lopp 9 (2140 auto), som nästan stannade på mållinjen framför en vilt jagande Easycomeeasygof.I. med Markku Ranta.

 

 

Lopp 1 2140 volt: Maria Bodin styrde Alvena Costashorta till en skrällseger med en halv längd.



Lopp 7 2140 volt: Roger Nilsson visade upp sin blivande stjärna Barolo Gene, som faktiskt stod helt still framför fotograferingen vid vinnarcirkeln.
– Det brukar inte hända med mina hästar som ni vet, dom brukar röra lite mer på sig. Jag har längtat hela veckan efter det här loppet, säger en nöjd Roger Nilsson som även slutade tvåa i lopp 10 med Mellby Javier.

 

Lopp 8 2140 auto: John Östman styrde Piteåägda Irene Worrsjö-Johanssons Estelle Ima till en fin seger.

Lopp 10 2140 auto: Jens Nilsson visade upp ett fint nyförvärv i Kihi Kihi Boko som tog hand om ledningen från spår 8 bakom bilen. Nilsson drog sedan i jämt 15-tempo till en klar seger

Totalt 8 av 10 lopp till hemmalaget – en angenäm start 100 mil från elitloppshelgen

Spelet
V5-raden: 10-6-5-5-1
Utdelning: 12 949 kr
Omsättning: 460 187 kr

V4-raden: 4-10-6-8
Omsättning: 338 059 kr
Utdelning: 2 439 kr

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago