Hoppa till innehållet
12 april 2022

6 av 11 segrar till hemmalaget – Swagger fick en tuff årsdebut

Det blev en riktig kanonkväll för hemmatränarna på måndagskvällens V64-tävlingar med massor av fina prestationer. 22-åriga Eimi Tallgren slog till med karriärens första seger, tyngre gick det för årsdebuterande hemmafavoriten Swagger. 

Förväntningarna var höga från spelkollektivet på Swagger. Det slutade med diskning för passgång över mållinjen.

– Han behövde absolut loppet, säger Sandra Eriksson dagen efter.

Utsedd till årets häst 2021 på Bodentravets travfest i lördags. Under måndagen var det dags för årspremiär efter nästan fem månaders tävlingsuppehåll. Men spelad till 1,26 gånger insatsen gick Swagger över mållinjen som trea-fyra, men blev diskad för felaktigt trav.

– Han får göra loppet och är på väg att koppla greppet, men vinglar till litegrann, bryter ned och jag får korrigera honom och då blir det stopp i kurvan, säger Sandra Eriksson.

Med ca 1 800 meter kvar (2680m auto) lämnade Sandra Eriksson andrapar utvändigt och gick upp utvändigt om ledande Dulce De Leche med Ove A Lindqvist vid tömmarna. Där fick man svar och gick resten av loppet i utvändigt ledaren-  När Eriksson skulle släppa loss krafterna in mot sista kurvan var det nära galopp, men Swagger höll sig kvar i trav men lyckades inte hota skrällen Dulce De Leche  till 25,5 gånger pengarna.

–  Det kom ikapp lite trötthet när han kom igång igen efter stoppet. Men han gjorde ett väldigt bra lopp och behövde absolut det. Nu siktar vi på en till start i april i Boden, Skellefteå eller Umeå. Vi får se vad som passar, säger Eriksson.
Petri Salmelas Leave Your Sox On årsdebuterade också och spurtade fint med Mika Forss i sulkyn till en andraplats.

Lopp 1 (2140m voltstart): Krister Karlssons Rally Igor svarade för en riktigt fin långspurt ute i spåren. Körande Ove A lindqvist gav sig ut i spåren med varvet kvar till mål och satte in slutstöten in på upploppet. Rally Igor kopplade enkelt grepp och gled andan till säker seger!

Lopp 2 (2140m voltstart): Hanna Olofssons treåring Last Dying Breath tog sin fjärde seger på fem starter och visade att galoppen på Solvalla den 256 mars var en plump i protokollet. Olofsson styrde tidigt till ledning och fick Mats E Djuse med Jenny Flex i ryggen, men in på upploppet stegade Last Dying Breath iväg och vann med fem längder.

Lopp 3 (2140 autostart): Hemmakusken Eimi Tallgren tog karriärens första seger i detta Wången Cup-lopp och som hon gjorde det. Finsktränade Kivarin Merengue svarade för en mist sagt svettig insats och trots en galopp i första sväng och sedan tufft tempo hela vägen blev segern till slut ganska enkel.

Lopp 6 (2140m auto): Förhandssnacket handlade om Jaakko Alamäkis Horatio och Roger Nilssons fransos Harlem Dupuitsvert. Den förstnämnde galopperade i starten och Nilsson forcerade tidigt till ledningen, men på upploppet fick han se sig passerad av Sandra Eriksson som vann med ett par längder bakom Holy Moses Mearas.
– Vi kom igenom väldigt bra från vårt utgångsläge (spår 14). Min önskan var inte att vrida på i tredjespår, men vi kunde gå ut och ändå vara med där framme. I sistasväng satt jag bara och försökte hålla honom i rätt gångart och på upploppet kopplade han lätt greppet. Han har en otroligt hög kapacitet och vi behöver bara få till hans aktion litegrann.

Lopp 7 (2140 m auto): Mats Rånlunds Grappelli årsdebuterade på bästa möjliga sätt. 800 meter kvar sände körande Jorma Särkiniva framåt och med ett halvvarv kvar drog Grappelli undan och kunde ohotad defilera till seger med fyra längder. Nyblivna fyraåringen går en fin säsong till mötes.

Lopp 9 (2140m auto): Hanna Olofsson fullbordade kvällens dubbel när La Norna satte klorna i motståndarna och spurtade ned samtliga i spåren över upploppet. Det kan ha varit karriärens sista lopp för övergång till avel för stoet som blir sju år till sommaren, men ett definitivt beslut är inte taget av ägaren GMK Vittjärv HB.

Lopp 10 (2140m monté): En av kvällens gladaste vinnare återfanns i montéloppet där travskolans  instruktör Frida Sandberg lyckades hålla undan över upploppet med Jaakko Alamäkis Aiming To Win före Jenny Engfors med Zin Zano Bay.

Till sist: Ska vi såklart obergänsat hylla ban - och anläggningspersonalen som trots oerhörda mängder nerderbörd under helgen såg till att ha en bana och stallbacke i kanonskick. Bra jobbat!!

 


Fler nyheter

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago