Hoppa till innehållet
30 mars 2022

Tidiga 30-årspresenten – en dubbelseger på V64

Fyra segrar till Bodentravet under tisdagens V64-kväll på Bodentravet. Och den som jublade högst var amatörtränaren Frida Simonsson som tog en dubbel på V64-spelet.

– Det har inte hänt sedan ponnytravet, säger Simonsson, som fyller 30 år under onsdagen.

Fastighetsdagen, ett 20 tal företag på plats och dessutom en nybyggd bar i restaurangen. Men fokus låg på travbanan. Amatörtränaren Frida Simonsson från Buddbyn utanför Boden slog till med en drömkväll.
Först segrade hon med egentränade Enge Kevin i lopp 4, V64-1, från spår 11.
– Han var väldigt pigg i värmningen så jag tyckte det var synd att jag fick bakspår, säger hon.

Men det skulle ändå lösa sig på bästa sätt. Enge Kevin fick gå en tung repa förbi fältet och över upploppet visade sig den åttaårige valacken starkast och passerade först över mållinjen.
Enge Kevin kom strax innan jul från Halmstads A-tränare Håkan Persson.
V64-segern under tisdagen var ekipagets andra, men definitivt den största.
– Tårarna sprutade och jag kunde knappt prata efteråt. Han är väldigt råstark och har en bra inställning, så jag tänkte att om det löser sig med positioner har vi en chans, säger Simonsson.
Vad betyder det här för dig som amatörtränare till Bodentravet?
– Väldigt mycket. Jag har en vision att hålla på med det här på heltid, men där är jag inte riktigt just nu. Sambo, två barn, kör lastbil och de fem travhästarna vi har i stallet hos min föräldrar två och en halv kilometer från oss.

Men inte nog med det. Frida Simonsson både inledde V64:an och avslutade i sista avdelningen, lopp 9, när hon styrde Susanne Palmérs M.M.Hot One till seger från start till mål.
– Jag har inte så bra självkänsla och var lätt illamående när jag såg hur mycket streckade vi var. Jag hade nog hoppats att Sussie valt en annan kusk, säger Simonsson och skrattar dagen efter.
– Det betyder mycket att få vinna åt henne, vi har varit vänner i många år.
Hur går planerna nu inför resten 2022?
– Midnattstravet (18 juni) och V75 med Enge Kevin, om vi har nog med poäng. Jag kör hellre på hemmaplan än att ta ut honom på V75 i Umeå, men det är långt dit så vi får se vad som händer.
Hur firade du dubbelsegern?
– Med korv och makaroner. Det har inte hänt sen ponnytravet.

Lopp 2: Team Salmela plockade hem en seger redan i den andra avdelningen när Jorma Kontio, som ersatt en sjuk Mika Forss, styrde stallets treårige valack Judge Dress Sisu från spår 6 till premiärseger i treåringsloppet. En väldigt fin prestation av Bold Eagle-avkomman och förhoppningarna på framtiden blev inte mindre.

Lopp 7: Sandra Eriksson tog hand om ledningen med Mindyourvoice W.F., kontrollerade loppet över 2140 meter auto, men blev utmanad på mållinjen. Team Salmelas Lady Bug Lara kom som skjuten ur en kanon över upploppet från spår 14 och Kontio hann så när fram, men segern gick till Stall W.F och kusken Sandra Eriksson.

 

I lopp 2 utspelade sig en otäck incident när hingsten Credit L.A. sparkade hemmatränaren och kusken Hanna Olofsson ur vagnen. Unghästen som tränas av mamma Gunnel Fredriksson blev skrämd av något i startmomentet i voltstarten. Olofsson låter dock hälsa att det efter omständigheterna gick bra.
– Jag försökte bara ta mig ur vagnen och man är väl inte den smidigaste. Men det är klart att både jag och hästen blev skärrade, men vi mår bra. Nu dagen efter känns det som att jag har ramlat i en trappa, men jag är på väg till stallet, säger Olofsson.

 

Spelet, 29 mars:

V64-raden: 11–1–7–2–5–5
Utdelning, 6 rätt: 478 kr, 5 rätt: 12 kr, 4 rätt: jackpot
Omsättning: 4 775 165 kr

Dagens dubbel: 5–5
Odds: 4,82
Omsättning: 1 865 575 kr

V4-raden: 7–2–5–5
Utdelning: 148 kr
Omsättning: 547 629 kr


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago