Hoppa till innehållet
22 mars 2022

Hemmalaget tog för sig i vårvädret!

Överlägsen seger under tisdagens lunchtrav på Bodentravet. Nu väntar V75 på Bergsåker 2 april för M.T.Oberon och längre fram Midnattstravet 18 juni.

Den här tiden på året siktar alla mot Midnattstravet, säger Petri Salmela.

M.T.Oberon kom till Team Salmela från Johan Untersteiner i Halmstad under 2021. Efter en operation på tungbenet har Bodentränaren fått ordning på den femårige valacken, som har en fin stamtavla efter Love You och Bernies Babe. Ägarna är också bodensare i Arctic Light Stable med bland andra Robert Lindström.
Under tisdagens lunchtrav styrde Mika Forss komfortabelt till andra raka hemmasegern i lopp 4 och nu väntar V75 på Bergsåker 2 april.
– Hästen kommer från ett av Sveriges bästa stall och hade lite problem där. När vi började tävla efter träningsperioden var M.T.Oberon lite för laddad och galopperade. Sen har han inte gjort ett dåligt lopp, säger tränaren Petri Salmela.
Vad sker fram till Bergsåker?
– Massage i morgon (onsdag) och två lätta träningar nästa vecka. Det kommer att vara stentufft motstånd i bronsdivisionen, men det verkar som att han vågar vara med och tävla, säger Salmela.
Om ni blickar framåt våren och sommar?
– Först utvärderar vi Bergsåker, men den här årstiden har alla målsättningen att köra på Midnattstravet.

 

Lopp 2: Team Salmelas Thank The Maker lotsades till seger efter en fin resa i ryggen på startraketen M.M.Hot One med Frida Simonsson vid tömmarna. Mika Forss styrde ut i andraspår på upploppet och passerade M.M.Hot One med en halv längd.

Lopp 3: Hanna Olofssons spetshäst Gorgeous L.A. visade att det går att vinna från bakspår också. Olofsson skrällde till 20,78 gånger pengarna före storfavoriten O.K.Nalan med Ove A Lindqvist i sulkyn med en knapp marginal.

Lopp 5: Hemmasegrarna fortsatte att trilla in. Jenny Engfors fick en fin resa med Gunnel Fredrikssons So Chic och brisade undan rejält på upploppet med fem längders marginal. 

Lopp 7: Hårt betrodda Juno Beach årspremiär slutade i galopp för Sandra Eriksson. Istället tog Ove A Lindqvist ledningen med Maybach W.F., som tränas av Bodentränaren Madelene Wikstén. In i sista kurvan såg det ut som att konkurrenterna var i kapp, men då ökade Maybach W.F. på steglängden och lämnade de övriga bakom sig.

Lopp 9: Jaakko Alamäki försvarade hemmafärgerna när han fick gå en tung repa med egentränade Horatio i andraspår. In på upploppet tog han över ledningen, hårt uppvaktad av Krister Söderholm med Love Bass. Men den här gången hade Bodentränaren mållinjen på sin sida och tog en skön lunchseger.

 

Därmed gick 6 av 11 lopp till hemmabanan. Nästa tävlingsdag på Bodentravet är 29 mars med V64 och DD.

 

Spelet:
V4-raden: 4–2–9–5

4 rätt: 1 595 kr
Omsättning: 1 846 974 kr

V5-raden: 6–12–11–2–6
5 rätt: 74 625 kr
Omsättning: 698 863 kr

V3-raden: 11–2–6
3 rätt: 13 631 kr
Omsättning: 36 350 kr

LD: 9–5
Odds: 42,42
Omsättning: 1 018 346 kr


Fler nyheter

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago