Hoppa till innehållet
Fem hemmasegrar i höstsolen!
10 oktober 2021

Fem hemmasegrar i höstsolen!

Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!

 

Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness brukar ofta vara med och kriga i den främre träffen men hade fram till nu bara en enda seger i karriären. Nu kom en efterlängtad fullträff när Jens Nilsson skickade sjuåringen till ledningen i ett sprinterlopp och Yoshi Ness var bara bäst för dagen.

Kapable Kahlua Bishop är tillbaka i gott slag och sänkte samtliga konkurrenter med en blytung långspurt. Anfallsordern kom på sista långsidan och Kahlua Bishop tog sig snabbt framåt via tredjespår för att sedan tåga undan till enkel seger.

Stallkamraterna från Team Salmela Martistripp och Chameleon utkämpade en hård duell om segern där den först nämnda kunde avgå med segern efter att ha Tomi Haapio liftat med i ryggen på stallkamraten för att sedan vrid ut i andra spår in på upploppet och koppla grepp kort före mål.

Det blev dubbelseger för Stall Salmela och revansch för Anetro Heinonen med Birbone O.K. som kom igenom perfekt från sitt bakspår och kunde ta över ledningen ur den första svängen. Runt slutsvängen var det ett väl samlat fält men Birbone O.K. var via en snabb avslutning för svår att fånga för de övriga.

Peter Sundströms-tränade Wall Street Neo hade inte vunnit lopp sedan 2018 men utan skor har sjuåringen hittat både nya växlar och startsnabbhet. Körande Roger Nilsson blåste till ledningen kort efter start och drog sedan på i ett jämt jämt, hårt tempo till en klar seger. Nilsson blev dubbelsegrare genom att även vinna med Dream Machine.

Dagen inleddes med ett montélopp där hemmaryttaren Emelie Luthström tog hem segern på Skellefteåhästen Bailiff. Kuskseger blev det för Katariina Palomäki som måttade in segern med finsktränade Lövabos Julle.

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago