Hoppa till innehållet
10 oktober 2021

Fem hemmasegrar i höstsolen!

Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!

 

Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness brukar ofta vara med och kriga i den främre träffen men hade fram till nu bara en enda seger i karriären. Nu kom en efterlängtad fullträff när Jens Nilsson skickade sjuåringen till ledningen i ett sprinterlopp och Yoshi Ness var bara bäst för dagen.

Kapable Kahlua Bishop är tillbaka i gott slag och sänkte samtliga konkurrenter med en blytung långspurt. Anfallsordern kom på sista långsidan och Kahlua Bishop tog sig snabbt framåt via tredjespår för att sedan tåga undan till enkel seger.

Stallkamraterna från Team Salmela Martistripp och Chameleon utkämpade en hård duell om segern där den först nämnda kunde avgå med segern efter att ha Tomi Haapio liftat med i ryggen på stallkamraten för att sedan vrid ut i andra spår in på upploppet och koppla grepp kort före mål.

Det blev dubbelseger för Stall Salmela och revansch för Anetro Heinonen med Birbone O.K. som kom igenom perfekt från sitt bakspår och kunde ta över ledningen ur den första svängen. Runt slutsvängen var det ett väl samlat fält men Birbone O.K. var via en snabb avslutning för svår att fånga för de övriga.

Peter Sundströms-tränade Wall Street Neo hade inte vunnit lopp sedan 2018 men utan skor har sjuåringen hittat både nya växlar och startsnabbhet. Körande Roger Nilsson blåste till ledningen kort efter start och drog sedan på i ett jämt jämt, hårt tempo till en klar seger. Nilsson blev dubbelsegrare genom att även vinna med Dream Machine.

Dagen inleddes med ett montélopp där hemmaryttaren Emelie Luthström tog hem segern på Skellefteåhästen Bailiff. Kuskseger blev det för Katariina Palomäki som måttade in segern med finsktränade Lövabos Julle.

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago