Hoppa till innehållet
3 september 2021

Hemmasegrar i Mäster Gustafs och 3-åringsserien!

Leave Your Sox On i Mäster Gustafs och Devils Tongue I Finalen Av Bodentravets treåringsserie. Hemmahästarna la beslag på de tunga titlarna under torsdagens tävlingar.

 Mäster Gustafs Pokal, med försök och final samma kväll blev en rafflande historia där det blev Petri Salmela tränat i båda försöken. M.T.Oberon  tog hem det fösta försöket  trots en vid första sväng fram till positionen utvändigt om ledande Medias Fasth One. Halvvarvet från mål försökte ledraren sticka undan och hade ett tillsynes ointagligt försprång in på upploppet men M.T, Oberon tog meter för meter och var förbi när mållinjen passerades.

Duon Salmela/Mika Forss tog även hem det andra försöket med storfavoriten Leave Your Sox On som hamnade sist från start och sedan tvingades till en svettig prestation till stora delar i tredjespå, men trots det var klart starkast och lyckade avgöra säkert mitt på upploppet.

Finalen såg storfavoriten Leve Your Sox On från 20 meters tillägg och även där fick femåringen visa styrka med ett tungt slutvarv i spåren. I början av upploppet var dock segergreppet kopplat på ledande Medias Fasth One och det blev tillslut dubbelt Salmela även i finalen då M.T.Oberon spurtade in till andraplatsen.

Favoritseger blev det även i finalen av Bodentravets treåringsserie. Sandra Eriksson skickade sin jättetalang Devils Tongue till ledningen från spår 8 bakom bilen och sedan var det spel mot ett mål. Segerchecken på 100.000 kronor innebär att treåringen nu tjänat över 300.000 under sin debutsäsong och närmast väntar försök i Svenskt Travkriterium på Solvalla.

Det var favoriternas afton på Bodentravet under kvällen och en annan sådan som höll var Roger Nilssons Nikita Sunrise som tävlat i knivskarp konkurrens under året. Nu var motståndet inte riktigt av samma kaliber och Nikta Sunrise hade inga problem att avfärda konkurrenterna efter att ha körts till ledningen efter 800 meter.

Kvällen inleddes med att Hanna Olofsson tog hem tvååringsloppet med Hotspot Simoni (e. Raja Mirchi) etfer att ha prickat starten perfekt kunde Hotspot Simoni reglera motståndet och gick undan på lätta hovar i lekfull stil.

 

 

 

Foto: Carina Olofsson

 

 


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago