Hoppa till innehållet
Swagger och Eriksson tog andra V75-segern
28 augusti 2021

Swagger och Eriksson tog andra V75-segern

Under lördagen kom andra V75-segern för Sandra Eriksson med sin drömhäst Swagger. Och det var en lyrisk kusk efteråt. ”Herregud vilken häst”.


Första varvet gick på 1.08,9 och när Sandra Eriksson passerade mållinjen på V75 på Bergsåker stannade klockan på 1.11,2 med Swagger över 1640m auto.
Det var säsongens sjunde seger på tio starter och den andra i V75-sammanhang.
- Herregud vilken häst. Det var en jättebra prestation och han kändes så fin som han nästan alltid gör. Det var extra skönt när han fick hålla ihop aktionen trots att han var trött i mål, säger Eriksson, som fick vinna sitt första V75-lopp med Swagger på hemmaplan den 19 juni under Midnattstravet.

Men säsongen har inte bara varit en dans på rosor.
Hon inledde med att tjusa publiken på Bergsåker med en övertygande seger den 5 maj. I starten efter var det väldigt nära första V75-segern, men då slog Swagger i galopp under upploppet på Umåker. Samma scenario upprepade sig under V86-kvällen i Boden den 28 juli.
- Jag var inte direkt orolig den här gången. Jag tyckte att det kändes så pass bra.
Swagger hade startspår 4 och tryckte sig tidigt till ledningen när startbilen släppte fältet. Men där fick Sandra Eriksson inte sitta i fred vid tömmarna. Alessandro Gocciadoro sände tidigt framåt från spår 9 med Brezza Du Kras och Björn Goop lade sig i rygg på Swagger med Frodo S. från spår 6.
- Jag siktade på ledningen och att jag skulle få köra 1.11 första varvet. Men det gick fortare när Gocciadoro kom upp jämsides. Sen märkte jag med cirka 600 meter kvar att han inte hade så mycket sparat. Då lade jag allt på ett kort och försökte sticka undan.

In på upploppet var det slut bensin i Brezza Du Kras, men Frodo S. hade fått ett fint lopp i suget bakom Swagger och Goop släppte loss 150 meter från mål. Men Swagger och Sandra Eriksson höll undan med en längd till en ny seger i bronsdivisionen.
- Jag hade hoppats att Swagger skulle blomma ut i år eftersom han gått bra lite i skymundan. Men sen att han skulle utvecklas så här bra hade jag nog inte kunnat drömma om.
Swagger har hittills under 2021 sprungit in 393 500 kronor och totalt 808 000 kronor. Efter 900 000 kronor kliver han upp i silverdivisionen.
Vad väntar härnäst?
- Jag siktar på finalerna kriteriehelgen (25-26 september på Solvalla), vi får fara hem och mysa på och se om vi har någon lämplig uppgift inför det. Det lockar med ett till bronsförsök när han är kvar i klassen.
Hur ska ni fira det här?
- Jag ska först ta mig hem, men vi måste dra ihop alla som är inblandade och fira med god mat och champagne, säger Eriksson.FAKTA
Namn: Sandra Eriksson.
Ålder: 31 år.
Bor: Hästbygård, ett stenkast från Bodentravet.
Familj: Sambon Simon 31, barnen Philip snart 2 år och Colin 8 mån.
Läser: Travronden.
Ser på tv: Nicke Nyfiken.
Favoritmat: Grillat.
Dricker helst: Kall Cola.
Swagger: 5-årig valack, 27-14-3-2.
Erikssons statistik 2021: 161 starter, 41-19-16, 25 i segerprocent.
Aktuell: Med sin egentränade Swagger, 5 år, som tog sin andra V75-seger på Bergsåker under lördagen. Den första kom i Boden den 19 juni.


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago