Hoppa till innehållet
Talangernas kväll på Bodentravet!
11 augusti 2021

Talangernas kväll på Bodentravet!

Årets första tvååringslopp och en massa fina treåringar! Bodentravets tävlingar på tisdagskvällen bjöd på många godbitar och hela åtta hemmasegrar!

 

Madelene Boko (e. Chelsea Boko) blev årets första tvååringsvinnare på Bodentravet. Jaakko Alamäki kunde ladda iväg ordentligt från springspåret och tog tidigt hand om ledningen. Madelene Boko visade sedan fin uppfattning under vägen och var omöjlig att fånga i en snabb avslutning. Allamäki blev dubbelsegrare under kvällen genom att även vinna kvällens sista lopp med Livi Promise som ledde från start till mål.

Madelene Boko

 

Livi Promise

Bodentravet har en urstark treåringskull 2021 och under kvällens fick publiken se hela fyra (rekord?) treåringssegrare. Sandra Eriksson har en kanon till på gång i Devils Tounge som nu fick prova på att möta äldre hästar. Varken det eller spår åtta bakom bilen blev några problem och segern blev enkel.

Devlis Tongue

Madelen Wikstén har även hon en riktig råtalang i Maybach WF som hyllades av körande Ove A Lindqvist efter loppet. Varvet från mål påbörjades ett avancemang via tredjespår och mitt på sista långsidan var det gasen i botten. Efter att ha tagit över ledningen halvvarvet från mål var det sedan inga problem att hålla undan för jagande konkurrenter upploppet ner.

Maybach W.F.

Ove Ander tog en dubbelseger genom att även vinna med Gunnar Bertilssons O.K Nalan. Här blev det en mycket sevärd duell då Yankee Sensation var närgången under slutvarvet och båda hästarna kämpade tappert sida vid sida men O.K.Nalan hade en växel till att plocka fram sista biten och tog sin 10:e seger i 21:a starten!

OK Nalan

Dubbelseger även till Stall Salmela genom treåringen Muscle Mike som gjorde en fin debut i ett stökigt lopp. Muscle Mike skötte sig i alla fall prickfritt och visade fin uppfattning när segergreppet kopplades mitt på upploppet.

 

Muscle Mike

Cupido Sisu har hunnit bli nio år men har haft ett riktigt fint 2021 och tog nu sin fjärde årsseger efter ledning från start  (ja, efter några hundra meter) till mål i ett odramatiskt lopp.

Cupido Sisu

I kvällens treåringslopp blev det debutseger för Amie Ness (Maharajah-Mon Amie Ness) som gjorde det riktigt bra då hon pressade sig till ledning halvvarvet från mål och hade flera längder in i mål till konkurrenterna. Tomas Worrsjö tränar och Micael Melander satt i sulkyn.

 Amie Ness

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago