Hoppa till innehållet
5 segrar i Skellefteå - Kuskfyrling av Eriksson!
31 maj 2021

5 segrar i Skellefteå - Kuskfyrling av Eriksson!

Bodenhästarna och Bodenkuskarna satte stark prägel på Skellefteås lunchtrav. I fem av de åtta loppen blev det Bodentränat. Sandra Eriksson hade en strålande dag på kontoret med 4 kusksegrar och två tränarsegrar.

Stjärnan i Stall Sandra Eriksson heter Swagger och hade en straffspark i dagens fösta lopp. När startrusningen lagt sig sände Sandra framåt och kunde ta över ledningen efter 6-700 meter. Lät sedan femåringen sträcka ut runt slutsvängen till överlägsen seger. Ett starkt hemmahopp inför V75 på hemmaplan om knappt tre veckor.

En blivande stjärna hos Stall Eriksson är möjligen treåriga Devils Tounge som har Zola Boko som gemensam nämnare med Swagger. Treåringen har inlett karriären strålande med två segrar och en andraplats på tre starter.   Den här gången visade Devlis Tounge upp en snabb speed när Sandra valde ”open stretch” in på upploppet och tog sig i sista stegen förbi en annan fin treåring nämligen Hennessi Walk tränad av Hanna Olofsson.

Olofsson gick dock inte segerlös utan hade tidigare under dagen vunnit med sin Shawn Leejs. Hästen som visat uppåtform en tid tog nu en mycket säker spetsseger på nya rekordet 14,8/2140a

Vi fick även se två kallblod triumfer med boden som hemmabana. Cornelia Lindmark har gjort ett toppjobb med Hammarns Qrut som nu tog sin fjärde årsseger efter en riktig holmgång med Ingela Nilssons-tränade Snabb upploppet ner. Hammarns Qrut visade upp en riktig vinnarskalle när han försvarade sig hela vägen och hade nosen först i mål för Per Gustafsson. Här noterar vi även att Ralf Johanssons Klocksve Adrian gjorde comeback efter 4(!) år med en tredjeplats som lovar gott för framtiden.

Och på tal om framtiden så har Kalixhästen Bodskata Nike en mycket intressant sådan. Efter två fina tredjeplatser i inledningen av sin karriär kom nu första segern för Thomas Lundstens treåring som fick en fin resa av Ove A Lindqvist och försvann till överlägsen seger sista biten in mot mål.

Sandra Eriksson hade som sagt en kanondag och förutom segrarna med sina egna hästar blev det dessutom kusksegrar bakom Umeåhästarna Walter på G och Zodiac Kronos. En segerprocent (i år) på 29%  som kusk och 44% som tränare är inget annat en helt enastående!

Arkivbild: Swagger 

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago