Hoppa till innehållet
5 segrar i Skellefteå - Kuskfyrling av Eriksson!
31 maj 2021

5 segrar i Skellefteå - Kuskfyrling av Eriksson!

Bodenhästarna och Bodenkuskarna satte stark prägel på Skellefteås lunchtrav. I fem av de åtta loppen blev det Bodentränat. Sandra Eriksson hade en strålande dag på kontoret med 4 kusksegrar och två tränarsegrar.

Stjärnan i Stall Sandra Eriksson heter Swagger och hade en straffspark i dagens fösta lopp. När startrusningen lagt sig sände Sandra framåt och kunde ta över ledningen efter 6-700 meter. Lät sedan femåringen sträcka ut runt slutsvängen till överlägsen seger. Ett starkt hemmahopp inför V75 på hemmaplan om knappt tre veckor.

En blivande stjärna hos Stall Eriksson är möjligen treåriga Devils Tounge som har Zola Boko som gemensam nämnare med Swagger. Treåringen har inlett karriären strålande med två segrar och en andraplats på tre starter.   Den här gången visade Devlis Tounge upp en snabb speed när Sandra valde ”open stretch” in på upploppet och tog sig i sista stegen förbi en annan fin treåring nämligen Hennessi Walk tränad av Hanna Olofsson.

Olofsson gick dock inte segerlös utan hade tidigare under dagen vunnit med sin Shawn Leejs. Hästen som visat uppåtform en tid tog nu en mycket säker spetsseger på nya rekordet 14,8/2140a

Vi fick även se två kallblod triumfer med boden som hemmabana. Cornelia Lindmark har gjort ett toppjobb med Hammarns Qrut som nu tog sin fjärde årsseger efter en riktig holmgång med Ingela Nilssons-tränade Snabb upploppet ner. Hammarns Qrut visade upp en riktig vinnarskalle när han försvarade sig hela vägen och hade nosen först i mål för Per Gustafsson. Här noterar vi även att Ralf Johanssons Klocksve Adrian gjorde comeback efter 4(!) år med en tredjeplats som lovar gott för framtiden.

Och på tal om framtiden så har Kalixhästen Bodskata Nike en mycket intressant sådan. Efter två fina tredjeplatser i inledningen av sin karriär kom nu första segern för Thomas Lundstens treåring som fick en fin resa av Ove A Lindqvist och försvann till överlägsen seger sista biten in mot mål.

Sandra Eriksson hade som sagt en kanondag och förutom segrarna med sina egna hästar blev det dessutom kusksegrar bakom Umeåhästarna Walter på G och Zodiac Kronos. En segerprocent (i år) på 29%  som kusk och 44% som tränare är inget annat en helt enastående!

Arkivbild: Swagger 

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Tre segrar i Skellefteå!

27 september 2021
Skellefteå körde breddlopp i lördags och där blev det tre Bodentränade segrare! Maria Karlssons Catching Fire med Caroline Forsner i sulkyn svarade...

Succé för Bodenhästarna på Solvalla

25 september 2021
Först smällde Hanna Olofssons Henessi Walk till med en fin femteplats i Svenska Travkriterium. Och sen styrde Sandra Eriksson ut Swagger i...

Hemmasegrarna värmde i höstrusket!

24 september 2021
Det blev hemmasegrar i sju av åtta lopp när Bodentravet körde lunchtävlingar under fredagen.   Hedershästen Hesiod gör alltid sitt men segrarna har...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago