Hoppa till innehållet
Fem hemmasegrar på torsdagskvällens huvudtävlingar!
6 maj 2021

Fem hemmasegrar på torsdagskvällens huvudtävlingar!

Det blev en fin kväll för hemmatränarna när Bodentravet bjöd på spännande raceing under torsdagskvällen. Petri Salmela tog en dubbel som tränare, Hanna Olofsson en dubbelseger som kusk och Jesper R Nilsson hade fog för sin optimism angående sin Soleil D’Inverne

Fem av tio lopp gick till hemmalaget när Bodentravet var huvudbana under torsdagskvällen. Hanna Olofsson slog till med en dubbelseger inom V64-spelet genom att vinna med sin egentränade La Norna samt Gunnel Fredrikssons Glamor Du Dessert. Segerreceptet: ledning från start till mål!

 

Glamour Du Dessert har visat uppåtform en längre tid och fick nu äntligen sätta pricken över i:et. Hanna skickade iväg fuxen till tät och var sedan bestämd i sin ambition att köra i den positionen. Trots 14,5 på varvet hade Glamour Du Dessert ytterligare en pollett sparad och ryckte undan från konkurrenterna runt slutsvängen till en komfortabel seger.

La Norna gör sina bäst lopp i ledningen och hade inga problem att hitta dit från innerspåret bakom startbilen. Fick betrodda Harley K på utsidan varet från mål men La Norna ser ut att vara i ett riktigt toppslag för dagen och via ett snabbt slutvarv blev segermarginalen i mål betryggande.

Jesper R Nilsson hade förhoppningar på Soleil D’Inverne och Krister Söderholm förvaltade chansen väl. Soleil D’Inverne hittade till slut ner i rygg på ledaren efter 700 meter och fick sedan luckan i grevens tid 150 meter från mål och han dit på linjen.

Stall Salmela ångar på och kunde räkna in två nya segrar till stallet under torsdagskvällen. Backwoods Brandon grejade karriärens första seger men det var inte utan lite dramatik på vägen. Körande Ulf Ohlsson kunde ta över ledningen efter 500 meter och så långt såg allt bra ut, men i utgången av den sista sväng fick Backwoods Brandon lite problem med auktionen och blev in på upploppet passerade. Men häst och kusk fick med gemensamma krafter ordning på  grejorna igen och Backwoods Brandon visade fin uppfattning när han kontrade sig till seger kort före mål.

Firma Salmela/Ohlsson satte också punkt för kvällen genom segern med nyförvärvet MT Oberon som höll ordning på benen och kunde greja segern efter en fin resa i andra par utvändigt.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago