Hoppa till innehållet
Skellefteåtravet – 5 av 8 till Bodentränat. Dubbel Bertgren och trippel för Eriksson!
3 maj 2021

Skellefteåtravet – 5 av 8 till Bodentränat. Dubbel Bertgren och trippel för Eriksson!

Skellefteåtravet hade årspremiär och det blev en hel del framgångar med Bodenögon sett! I fem av åtta lopp blev det Bodentränade segrar. Nisse Bertgren slog till med en snygg dubbel och Sandra Eriksson tog en trippelseger som kusk.

Haparanda-amatören Nils Bertgren hade en mycket fin lunch i Västerbotten. Två hästar till start resulterade i två segar. Roger Nilsson inledde med att sätta dit Bertgrens Livi Pablo H.M. som fick en resa i tredjepar invändigt. Runt slutsvängen flyttade konkurrenterna ut ett spår och Roger Nilsson kunde in på upploppet nyttja ”open-stretch” till en bekväm seger för fyraåringen.

Bertgrens andra häst Lennox Laday gör det bra mest hela tiden och fick nu sticka nosen först i en tät slutstrid. Körande Jens Eriksson skickade iväg Lennox Laday till ledningen direkt i starten men valde sedan att lämna över taktpinnen till Sandra Eriksson och Don Draper.  In på upploppet var det sedan tre hästar som stred sida vid sida och när mållinjen ko hade Lennox Laday nosen först.

Sandra Eriksson fick dock revansch och tog tre kusksegrar under dagen. Med Anders Holmboms Diving Duck var det ledningen från start till mål och femåringen som startat sparsamt så här långt i karriären tog därmed sin första seger.  Sandra vann även med Jerker Bjurmans Wik Victoria och Mattias Berglunds Keiron Nalan.

Gunnar Bertilssons stora talang OK Nalan fick tyvärr strykas inför en tilltänkt start på V75 i mitten av april. Nu var femåringen tillbaka i stridbart skick och gjorde processen kort med konkurrenterna när han enkelt stegade ifrån, tillsynes med gott om krafter sparade, tillsammans med Ove A Lindqvist.

Tillbaka på vinnarspåret var även Cornelia Lindmarks Hammars Qrut som fick ett fint lopp i andra par utvändigt av Per Gustafsson och via en tung slutspurt kunde koppla segergreppet kort före mål. Det var tredje seger i femte starten för året.

 

Arkivbild: Carina Olofsson

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Indigo Sisu avslutade Salmelas supervecka!

11 maj 2021
Stall Salmela var riktigt heta under förra veckan och bärgade sex segar på fem olika banor.   I söndags slog treåriga Indigo Sisu till med...

Program 16 maj

10 maj 2021
Nu kan ni ladda hem programmet till våra tävlingar söndag 16 maj. Vi kör breddlopp med start 11.00. Tävlingarna kan du följa via atg.se De två...

Coop Norrbotten satsar på travskolan

7 maj 2021
Nu kliver Coop Norrbotten in i Bodentravets investering på barn och ungdomar med gratis travskola under sommarlovet. ”Travsporten är viktig för...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago