Hoppa till innehållet
3 maj 2021

Skellefteåtravet – 5 av 8 till Bodentränat. Dubbel Bertgren och trippel för Eriksson!

Skellefteåtravet hade årspremiär och det blev en hel del framgångar med Bodenögon sett! I fem av åtta lopp blev det Bodentränade segrar. Nisse Bertgren slog till med en snygg dubbel och Sandra Eriksson tog en trippelseger som kusk.

Haparanda-amatören Nils Bertgren hade en mycket fin lunch i Västerbotten. Två hästar till start resulterade i två segar. Roger Nilsson inledde med att sätta dit Bertgrens Livi Pablo H.M. som fick en resa i tredjepar invändigt. Runt slutsvängen flyttade konkurrenterna ut ett spår och Roger Nilsson kunde in på upploppet nyttja ”open-stretch” till en bekväm seger för fyraåringen.

Bertgrens andra häst Lennox Laday gör det bra mest hela tiden och fick nu sticka nosen först i en tät slutstrid. Körande Jens Eriksson skickade iväg Lennox Laday till ledningen direkt i starten men valde sedan att lämna över taktpinnen till Sandra Eriksson och Don Draper.  In på upploppet var det sedan tre hästar som stred sida vid sida och när mållinjen ko hade Lennox Laday nosen först.

Sandra Eriksson fick dock revansch och tog tre kusksegrar under dagen. Med Anders Holmboms Diving Duck var det ledningen från start till mål och femåringen som startat sparsamt så här långt i karriären tog därmed sin första seger.  Sandra vann även med Jerker Bjurmans Wik Victoria och Mattias Berglunds Keiron Nalan.

Gunnar Bertilssons stora talang OK Nalan fick tyvärr strykas inför en tilltänkt start på V75 i mitten av april. Nu var femåringen tillbaka i stridbart skick och gjorde processen kort med konkurrenterna när han enkelt stegade ifrån, tillsynes med gott om krafter sparade, tillsammans med Ove A Lindqvist.

Tillbaka på vinnarspåret var även Cornelia Lindmarks Hammars Qrut som fick ett fint lopp i andra par utvändigt av Per Gustafsson och via en tung slutspurt kunde koppla segergreppet kort före mål. Det var tredje seger i femte starten för året.

 

Arkivbild: Carina Olofsson

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago