Hoppa till innehållet
Fyra hemmasegrar i snöyran – Hail Mary glänste!
12 april 2021

Fyra hemmasegrar i snöyran – Hail Mary glänste!

Ett riktigt stökigt snöoväder gjorde förutsättningarna svåra i den annars stjärnspäckade kvällen på Bodentravet. Superhästen Hail Mary glänste i årsdebuten och hemmalaget fick med sig fyra segrar.

Efter segrar i både Svenskt Travderby och Breeders Crown är såklart förväntningarna på Robert Bergs stjärna Hail Mary skyhöga. När det var dags för årsdebut styrde Bergh mot Boden och visst blev det seger direkt när Hail Mary joggade runt Bodenovalen och fick sträcka ut med 1.10 sista 400 metrarna. Mäktigt!

För hemmalagets räkning slog Stall Salmela till med en dubbelseger. Fyraåriga Thank The Maker har övervintrat väl och tog nu andra raka segern efter vinteruppehållet. Ulf Ohlsson gav sig iväg i tredjespår 1200 meter från mål och fick sedan göra grovjobbet för att mitt på upploppet koppla grepp på en tapper Sylvester Töll.  Seger nummer två kom i kvällen sista lopp när Silver and Gold spårade runt om.

Kurt Ove Westerdahl-tränade Kentucky har visat fin form en längre tid och fick nu full utdelning. Krister Söderholm blåste till ledningen från spår 8 bakom bilen och drog sedan på i ett jämt tempo. Ryckte undan i slutsvängen och skaffade sig ett ointagligt försprång.

Hanna Olofsson inledde tävlingskvällen med löftet The Oak LA som trots en stor markförlust inledningsvis var starkast sista biten i ett treåringslopp. Fyra segrar på sju starter så här långt för treåringen!

 

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Program 10 augusti

4 augusti 2021
Nu kan ni ladda hem program till tävlingarna 10 augusti då vi kör kvällstrav med spel på V64. Första start 18:20. Det är fri entré och vi tar emot...

Sex segrar i Skellefteå!

2 augusti 2021
Det blev hela sex segrar för Bodentränarna när Skellefteåtravet körde breddlopp under fredagskvällen. Maria Bodin visade storform på stallet och...

Magisk kväll med toppsport och 100.000 kronor till Barncancerfonden!

29 juli 2021
  V86-kvällen på sommaren är en av årets stora höjdpunkter och förutsättningarna kunde inte varit bättre med högsommarvärme och utsålt (600) på...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago