Hoppa till innehållet
Fyra hemmasegrar i snöyran – Hail Mary glänste!
12 april 2021

Fyra hemmasegrar i snöyran – Hail Mary glänste!

Ett riktigt stökigt snöoväder gjorde förutsättningarna svåra i den annars stjärnspäckade kvällen på Bodentravet. Superhästen Hail Mary glänste i årsdebuten och hemmalaget fick med sig fyra segrar.

Efter segrar i både Svenskt Travderby och Breeders Crown är såklart förväntningarna på Robert Bergs stjärna Hail Mary skyhöga. När det var dags för årsdebut styrde Bergh mot Boden och visst blev det seger direkt när Hail Mary joggade runt Bodenovalen och fick sträcka ut med 1.10 sista 400 metrarna. Mäktigt!

För hemmalagets räkning slog Stall Salmela till med en dubbelseger. Fyraåriga Thank The Maker har övervintrat väl och tog nu andra raka segern efter vinteruppehållet. Ulf Ohlsson gav sig iväg i tredjespår 1200 meter från mål och fick sedan göra grovjobbet för att mitt på upploppet koppla grepp på en tapper Sylvester Töll.  Seger nummer två kom i kvällen sista lopp när Silver and Gold spårade runt om.

Kurt Ove Westerdahl-tränade Kentucky har visat fin form en längre tid och fick nu full utdelning. Krister Söderholm blåste till ledningen från spår 8 bakom bilen och drog sedan på i ett jämt tempo. Ryckte undan i slutsvängen och skaffade sig ett ointagligt försprång.

Hanna Olofsson inledde tävlingskvällen med löftet The Oak LA som trots en stor markförlust inledningsvis var starkast sista biten i ett treåringslopp. Fyra segrar på sju starter så här långt för treåringen!

 

 

 Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fem hemmasegrar!

3 december 2021
Det blev hela fem hemmatränade segrare när Bodentravet tävlade under torsdagskvällen. Roger Nilsson var på hugget och tog en dubbelseger. Nya...

Jeppekollen 2 december

1 december 2021
Tips till Bodentravets tävlingar 2 december  

Covidbevis för all travpublik från 1 december

29 november 2021
Från och med den 1 december gäller covidbevis på Sveriges idrottsarrangemang med över 100 åskådare. För Bodentravet blir det med start från...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago