Hoppa till innehållet
Sex hemmasegrar! Moa 2:a i Juniorchansen
25 mars 2021

Sex hemmasegrar! Moa 2:a i "Juniorchansen"

Hemmalaget fortsätter att skörda framgångar på hemmaplan! Vid torsdagens kvällstävlingar blev det sex hemmasegrar och en mersmakande andraplats i Juniorchansen för Moa Fredriksson.

För första gången någonsin (?) avgjordes ett lopp utan totospel på Bodentravet. På grund av ny lagstiftning är det ej tillåtet med spel i lopp med personer under 18 år och därför har Svensk Travsport infört ”Juniorchansen” där unga talanger får chansen.  16-åriga Moa Fredriksson drog hårt i ledningen med Gunnel Fredrikssons Glamour Du Dessert men fick tillslut se sig besegrade av Krister Söderholm och Chi Å. Separat artikel om Moa och juniorchansen kommer senare!

Söderholm var på hugget och fortsatte sedan genom att vinna med Irene Worrsjö-Johanssons Crazy Honey som avancerades till ledningen efter en dryg första sväng. Blev hårt uppvaktad runt slutslutsvängen men försvarade sig tappert upploppet ner och hade dryga halvlängden ner till tvåan i mål.

I styrkeprovet över dryga tre varv gick segern till Gunnar Bertilsson-tränade Rally Funny med Ove A Lindqvist i vagnen. Efter en lugn start hittade så småningom andra par utvändigt. Halvvarvet från mål hade BWL Ruthless knäckt ledaren Conrads Gregor och Rally Funny kunde i det läget fortsätta framåt i andra spår för att sedan koppla segergreppet mitt på upploppet.

Sedan blev det dramatiskt! Stefan Johansson och Boston Flip var först i mål i lopp 5 men efter en incident mitt på upploppet valde måldomaren att flytta ner Boston Flip till tredjeplatsen och segern gick istället till segermaskinen Leave Your Sox On som svarade för en svettig slutrökare. Salmela-tränade Leave Your Sox On har nu två segrar på lika många starter i år och går en hyperintressant säsong tillmötes!

En annan Salmela-häst som övervintrat bra är Thank The Maker som var segermogen I årsdebuten. Körande Ulf Ohlsson blev avlöst från positionen som första häst i andra spår efter ett halvvarv. Vred på i tredjespår på sista långsidan, kopplade grepp på ledaren mitt på upploppet och kunde även hålla undan för en vilt spurtande OK Nalan sista biten.

Treåringsloppet gick till Hanna Olofsson-tränade Henessi Walk. Körande Sandra Eriksson hittade ner i ryggen på ledaren och kunde vackert sitta kvar där till upploppet och sedan måtta in segermarginalen till knapp men säker.

 

Kvällen avslutades sedan med att Nisse Bertgren-tränade Livi Pablo HM kunde ta karriärens första seger

 


Fler nyheter

Program 21 oktober

15 oktober 2021
Nu kan ni ladda ner banprogrammet till tävlingarna på torsdag 21 oktober när vi kör lunchtrav med start 12:20. Kanonmat i Travrestaurangen och hela...

Fem hemmasegrar i höstsolen!

10 oktober 2021
Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!   Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness...

Jeppekollen 9 oktober

9 oktober 2021

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago