Hoppa till innehållet
Sex hemmasegrar på lunchen!
18 mars 2021

Sex hemmasegrar på lunchen!

Solen sken på hemmalaget under torsdagens lunchtävlingar. Sex av åtta lopp gick till Bodentränat.

Hanna Olofsson fick med sig en dubbelseger till stallet. Ulf Ohlsson skickade fram fyraåriga Kaelan F Boko utvändigt om ledaren när startrusningen lagt sig och hade sedan full kontroll över loppet. In på upploppet var greppet kopplat och Kaelan F Boko sträckte sedan på sig förtjänstfullt när han blev utmanad sista biten. Jenny Engfors agerade sedan skällkusk bakom stallets Barbed Wire Bronco som från rygg på ledaren hittade fritt spelrum bakom ledarduon in på upploppet och kunde spurta till enkel seger. 

Lunchtravet inledes med att Sandra Eriksson lotsade Gunilla Lundkvists Russjkat tills seger efter att ha pressat sig till ledningen mitt på sista långsidan och sedan enkelt tågade undan upploppet ner. En känslomässigt stark seger för Gunilla som nog hade med sig pappa Kalle uppe bland molnen.

Roger Nilsson har med rätta höga förhoppningar på Nikita Sunrise detta år. I årsdebuten lämnade han över tömmarna till Ulf Ohlsson som var på hugget och forcerade Nikita Sunrise till ledningen efter 600 meter. Sedan blev det ett lugnt förstavarv innan Ohlsson tryckte på gaspedalen och Nikita Sunrise försvann på lätta steg undan sina konkurrenter på upploppet.

Katariina Palomäki hade ett fint 2020 och har inlett 2021 starkt. Med Sylvester Töll blev det en resa utvändigt om ledaren men trots det kunde sjuåringen plocka ner ledaren och sedan hålla undan före fint spurtande Lucias Dotter.

I kallblodsloppet blev det hemmaseger genom Dalknösemma och Annalena Lindkvist som kunde ta över ledingen i ett tidigt skede. Blev sedan hårt uppvaktad under slutvarvet men kämpade tappert hela vägen och segermarginalen blev tillslut god.

 

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago