Hoppa till innehållet
11 mars 2021

Fyrtal till hemmalaget

Sandra Eriksson är ”back in bussiness” på allvar och slog till med en dubbelseger på lunchtravet. Stall Salmela tag en stalldubbel i treåringsloppet och dessutom hemmasegrar för Hanna Olofsson och Lars Marklund.

 

Sandra Eriksson var på hugget direkt och tog hand om de två första loppen. Kicki Axelssons Honkey Tonk Angel lotsade hon till karriärens första seger efter att ha hittat ut från innerspåret till fjärdepar utvändigt. 700 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och runt slutsvängen så var det full marschorder. Mitt på upploppet var segergreppet kopplat för Honkey Tonk Angel.

Bakom Umeå-hästen Rote Lin blev det ett offensivt upplägg och från spår åtta bakom bilen så kunde Eriksson avancera till täten efter 600 meter. På slutrundan blev det sedan en rejäl tempoökning för att grilla konkurrenterna i kön och Rote Lin var sedan aldrig i förlustfara.

Årets första treåringslopp gick av stapeln och där blev det dubbelseger till Stall Salmela genom Backwood’s Bently som avfärdade stallkamraten  Backwood’s Baddy i en tät slutstrid där den senare liftat med i ryggen på ledande Backwood’s Bently loppet igenom. Via 13 sista halvvarvet var övriga chanslösa där betrodda Olofsson duon Magic Caviar och The Oak LA båda la mycket mark på inledande startgalopper.

Lars Marklund har ett intressant kallblod i Nygaards Solan som tog två raka segrar förra sommaren. Sedan gick det lite grus i maskineriet men femåringen är numera valack och visade åter fina takter för Ulf Ohlsson och avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren.

Hanna Olofsson avrundade tävlingsdagen genom att vinna med ärrade kämpen Barbed Wire Bronco som via en virvlande avslutning sista halvvarvet blev omöjlig för konkurrenterna att fånga.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Jeppekollen 9 augusti

8 augusti 2022
Här kommer V64-tips till Bodentravets tävlingar imorgon tisdag 9 augusti.   Travrestaurangen erbjuder buffé med helstekt entrecote och pommes. Fri entré och förta start är 18:20

Triss på Skellefteåtravet!

5 augusti 2022
Det blev tre segrar till Bodentravet när Skellefteå körde lunchtävlingar under torsdagen. Roger Nilsson slog till med en dubbelseger och Sandra Eriksson satte dit Irené Worrsjö-Johanssons Anthem. Roger Nilsson har haft ett fint år, speciellt på...

Program 9 augusti

3 augusti 2022
Nu kan ni ladda hem travprogrammet till våra tävlingar på tisdag 9 augusti. Boden är huvudbana och ATG erbjuder spel på bla V64. Läcker buffé i Travrestaurangen- Helstekt entrcoté med chimchurri, beasås och pommes! Första start: 18.20 Program 9...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago