Hoppa till innehållet
Fyrtal till hemmalaget
11 mars 2021

Fyrtal till hemmalaget

Sandra Eriksson är ”back in bussiness” på allvar och slog till med en dubbelseger på lunchtravet. Stall Salmela tag en stalldubbel i treåringsloppet och dessutom hemmasegrar för Hanna Olofsson och Lars Marklund.

 

Sandra Eriksson var på hugget direkt och tog hand om de två första loppen. Kicki Axelssons Honkey Tonk Angel lotsade hon till karriärens första seger efter att ha hittat ut från innerspåret till fjärdepar utvändigt. 700 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och runt slutsvängen så var det full marschorder. Mitt på upploppet var segergreppet kopplat för Honkey Tonk Angel.

Bakom Umeå-hästen Rote Lin blev det ett offensivt upplägg och från spår åtta bakom bilen så kunde Eriksson avancera till täten efter 600 meter. På slutrundan blev det sedan en rejäl tempoökning för att grilla konkurrenterna i kön och Rote Lin var sedan aldrig i förlustfara.

Årets första treåringslopp gick av stapeln och där blev det dubbelseger till Stall Salmela genom Backwood’s Bently som avfärdade stallkamraten  Backwood’s Baddy i en tät slutstrid där den senare liftat med i ryggen på ledande Backwood’s Bently loppet igenom. Via 13 sista halvvarvet var övriga chanslösa där betrodda Olofsson duon Magic Caviar och The Oak LA båda la mycket mark på inledande startgalopper.

Lars Marklund har ett intressant kallblod i Nygaards Solan som tog två raka segrar förra sommaren. Sedan gick det lite grus i maskineriet men femåringen är numera valack och visade åter fina takter för Ulf Ohlsson och avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren.

Hanna Olofsson avrundade tävlingsdagen genom att vinna med ärrade kämpen Barbed Wire Bronco som via en virvlande avslutning sista halvvarvet blev omöjlig för konkurrenterna att fånga.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Hänt i helgen!

19 oktober 2021
Hannas treåring glänste i Skellefteå, Sandra & Hanna champions och flera starka insatser i STL. Vi är skyldiga er en liten summering från...

Program 21 oktober

15 oktober 2021
Nu kan ni ladda ner banprogrammet till tävlingarna på torsdag 21 oktober när vi kör lunchtrav med start 12:20. Kanonmat i Travrestaurangen och hela...

Fem hemmasegrar i höstsolen!

10 oktober 2021
Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!   Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago