Hoppa till innehållet
Fyrtal till hemmalaget
11 mars 2021

Fyrtal till hemmalaget

Sandra Eriksson är ”back in bussiness” på allvar och slog till med en dubbelseger på lunchtravet. Stall Salmela tag en stalldubbel i treåringsloppet och dessutom hemmasegrar för Hanna Olofsson och Lars Marklund.

 

Sandra Eriksson var på hugget direkt och tog hand om de två första loppen. Kicki Axelssons Honkey Tonk Angel lotsade hon till karriärens första seger efter att ha hittat ut från innerspåret till fjärdepar utvändigt. 700 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och runt slutsvängen så var det full marschorder. Mitt på upploppet var segergreppet kopplat för Honkey Tonk Angel.

Bakom Umeå-hästen Rote Lin blev det ett offensivt upplägg och från spår åtta bakom bilen så kunde Eriksson avancera till täten efter 600 meter. På slutrundan blev det sedan en rejäl tempoökning för att grilla konkurrenterna i kön och Rote Lin var sedan aldrig i förlustfara.

Årets första treåringslopp gick av stapeln och där blev det dubbelseger till Stall Salmela genom Backwood’s Bently som avfärdade stallkamraten  Backwood’s Baddy i en tät slutstrid där den senare liftat med i ryggen på ledande Backwood’s Bently loppet igenom. Via 13 sista halvvarvet var övriga chanslösa där betrodda Olofsson duon Magic Caviar och The Oak LA båda la mycket mark på inledande startgalopper.

Lars Marklund har ett intressant kallblod i Nygaards Solan som tog två raka segrar förra sommaren. Sedan gick det lite grus i maskineriet men femåringen är numera valack och visade åter fina takter för Ulf Ohlsson och avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren.

Hanna Olofsson avrundade tävlingsdagen genom att vinna med ärrade kämpen Barbed Wire Bronco som via en virvlande avslutning sista halvvarvet blev omöjlig för konkurrenterna att fånga.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago