Hoppa till innehållet
Fyrtal till hemmalaget
11 mars 2021

Fyrtal till hemmalaget

Sandra Eriksson är ”back in bussiness” på allvar och slog till med en dubbelseger på lunchtravet. Stall Salmela tag en stalldubbel i treåringsloppet och dessutom hemmasegrar för Hanna Olofsson och Lars Marklund.

 

Sandra Eriksson var på hugget direkt och tog hand om de två första loppen. Kicki Axelssons Honkey Tonk Angel lotsade hon till karriärens första seger efter att ha hittat ut från innerspåret till fjärdepar utvändigt. 700 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och runt slutsvängen så var det full marschorder. Mitt på upploppet var segergreppet kopplat för Honkey Tonk Angel.

Bakom Umeå-hästen Rote Lin blev det ett offensivt upplägg och från spår åtta bakom bilen så kunde Eriksson avancera till täten efter 600 meter. På slutrundan blev det sedan en rejäl tempoökning för att grilla konkurrenterna i kön och Rote Lin var sedan aldrig i förlustfara.

Årets första treåringslopp gick av stapeln och där blev det dubbelseger till Stall Salmela genom Backwood’s Bently som avfärdade stallkamraten  Backwood’s Baddy i en tät slutstrid där den senare liftat med i ryggen på ledande Backwood’s Bently loppet igenom. Via 13 sista halvvarvet var övriga chanslösa där betrodda Olofsson duon Magic Caviar och The Oak LA båda la mycket mark på inledande startgalopper.

Lars Marklund har ett intressant kallblod i Nygaards Solan som tog två raka segrar förra sommaren. Sedan gick det lite grus i maskineriet men femåringen är numera valack och visade åter fina takter för Ulf Ohlsson och avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren.

Hanna Olofsson avrundade tävlingsdagen genom att vinna med ärrade kämpen Barbed Wire Bronco som via en virvlande avslutning sista halvvarvet blev omöjlig för konkurrenterna att fånga.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Sex segrar i Skellefteå!

2 augusti 2021
Det blev hela sex segrar för Bodentränarna när Skellefteåtravet körde breddlopp under fredagskvällen. Maria Bodin visade storform på stallet och...

Magisk kväll med toppsport och 100.000 kronor till Barncancerfonden!

29 juli 2021
  V86-kvällen på sommaren är en av årets stora höjdpunkter och förutsättningarna kunde inte varit bättre med högsommarvärme och utsålt (600) på...

Hästägarna går in och stöttar Barncancerfonden

27 juli 2021
I morgon onsdag avgörs V86-omgången på Bodentravet! Tävlingsdagen har lockat fina startfält och förutsättningarna ser lovande ut med sol och...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago