Hoppa till innehållet
11 mars 2021

Fyrtal till hemmalaget

Sandra Eriksson är ”back in bussiness” på allvar och slog till med en dubbelseger på lunchtravet. Stall Salmela tag en stalldubbel i treåringsloppet och dessutom hemmasegrar för Hanna Olofsson och Lars Marklund.

 

Sandra Eriksson var på hugget direkt och tog hand om de två första loppen. Kicki Axelssons Honkey Tonk Angel lotsade hon till karriärens första seger efter att ha hittat ut från innerspåret till fjärdepar utvändigt. 700 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och runt slutsvängen så var det full marschorder. Mitt på upploppet var segergreppet kopplat för Honkey Tonk Angel.

Bakom Umeå-hästen Rote Lin blev det ett offensivt upplägg och från spår åtta bakom bilen så kunde Eriksson avancera till täten efter 600 meter. På slutrundan blev det sedan en rejäl tempoökning för att grilla konkurrenterna i kön och Rote Lin var sedan aldrig i förlustfara.

Årets första treåringslopp gick av stapeln och där blev det dubbelseger till Stall Salmela genom Backwood’s Bently som avfärdade stallkamraten  Backwood’s Baddy i en tät slutstrid där den senare liftat med i ryggen på ledande Backwood’s Bently loppet igenom. Via 13 sista halvvarvet var övriga chanslösa där betrodda Olofsson duon Magic Caviar och The Oak LA båda la mycket mark på inledande startgalopper.

Lars Marklund har ett intressant kallblod i Nygaards Solan som tog två raka segrar förra sommaren. Sedan gick det lite grus i maskineriet men femåringen är numera valack och visade åter fina takter för Ulf Ohlsson och avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren.

Hanna Olofsson avrundade tävlingsdagen genom att vinna med ärrade kämpen Barbed Wire Bronco som via en virvlande avslutning sista halvvarvet blev omöjlig för konkurrenterna att fånga.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago