Hoppa till innehållet
Hela sju segrar till hemmalaget!
9 februari 2021

Hela sju segrar till hemmalaget!

Vilken kväll det blev för Bodentränarna när det var trav på hemmaplan under måndagskvällen! 7 av 10 lopp gick till hemmalaget med flera imponerande segrare.

Hanna Olofsson vann dubbelt och inledde med den stora talangen The Oak LA som var tillbaka på segerspåret efter ett galoppmisslyckande i senaste starten. Hanna valde ett offensivt upplägg och kunde ta över täten 1200 meter från mål. Bevakade sina konkurrenter runt slutsvängen och stack sedan retfullt enkelt undan sista biten in mot mål. En treåring som blir mycket intressant att följa under året!

Andra segern för kvällen var ytterst väntad. Bakom storfavoriten Gladys Knight var det ingen större dramatik när Hanna trots 20 meter tillägg kunde ta över ledningen efter 600 var loppet mer eller mindre över och tyskan kunde bekvämt gå undan med det som krävdes sista biten till tredje raka segern.

På V64-spelet så var det Jorma Särkiniva som inledde genom att visa upp ett högintressant nyförvärv i Torrent D’Inverne som visade sig vara något riktigt extra. Särkiniva visste vad han hade mellan skalmarna och blåste till ledningen varvet från mål i ett sprinterlopp och sedan var det spel mot ett mål när Torrent d’Inverne lämnade sina konkurrenter på behörigt avstånd upploppet ner.

Det strävsamma paret Robert Sandberg och Man Afraid hade sedan mer eller mindre lekstuga i V64-2 även om det bjöds på lite dramatik in i första sväng när Sandberg skickligt kunde undvika en trång situation. Efter det parkerades Man Afraid utvändigt om ledaren och ökade succesivt farten för att ta över ledingen på sista långsidan. Man Afraid tuggade sedan på i bra fart in mot mål utan att några konkurrenter kunde närma sig.  En populär seger då både häst och kusk kämpat hårt mot skador och sjukdomar.

Nisse Westerbergs Jetline har visat fin form sista tiden och fick nu full utdelningen på den efter att Nisse serverat Jetline ett kanonlopp i andraspår för att sedan spela ut den vassa speeden in på upploppet. Speeden tog Jetline förbi ledarduon till säker seger och gav annhängarna nästa 40 gånger pengarna på toton.

Petri Salmelas treåring Backwood’s Bently (Beer Summit) tog karriärens första sege dån han tillsammans med Magnus A Djuse spårade runt om i ett litet fält. Sgermarginalen skrevs till fem längder.

Jenny Engfors satte sedan punkt för tävlingsdagen när hon serverade Gunnel Fredrikssons So Chic ett fint lopp och via en stark avslutning kunde runda samtliga till säker seger.

 

Foto: Carina Olofsson

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago