Hoppa till innehållet
Hemmalaget rivstartade!
3 januari 2021

Hemmalaget rivstartade!

Årspremiär med fin sport och isbanepremiär. Det blev en lyckad dag för Bodentränarna som tog hem sex av elva lopp!


Hanna Olofsson trivdes som vanligt bra på isen och tog en dubbelseger. The Oak LA är bara tre år och är av allt att döma landets första treåringssegrare. Hanna tog tidigt hand om ledningen med hingsten efter The Bank – Oak Di Girifalco och drog sedan undan rejält på slutvarvet. The Oak LA var mer eller mindre överlägsen upploppet och ynglingen går onekligen en mycket intressant framtid till mötes!

Andra segern för dagen kom med tyskan Gladys Knight och även här var det spets och slut. Hästen har slutat 2-1-2-1 i sina starter för Olofsson som fått förtroendet att träna från Tony Böcker i Tyskland.

Magnus A Djuse hade en fin dag på Bodentravet och tog tre segrar. Med Roger Nilssons Queen Of Knights pressade sig Djuse till täten ur den första svängen och fick sedan massage loppet igenom från utvändiga Man Afraid. Trots det hårda tempot hade Queen Of Knight krafter kvar att tappert kämpa sig fram till seger upploppet ner.

 

Djuse satte även dit Stall Salmelas Cupido Sisu som visade förbättrade takter. Efter en snabb start till ledningen valde man att lämna över taktpinnen till Hesiod efter 500 meter. Mitt i sista sväng smög Djuse ut i andra spå och kunde sätta in slutstöten mitt på upploppet. Tredje segern togs med Jerker Bjurman-tränade och Norrbottensdelägda Ravn Kiro som reparerade en inledande startbrasa på bästa tänkbara sätt.

 

Tävlingsdagen inleddes med att Cornelia Lindmark, Älvsbyn fick se sin Hammarns Qrut gå undan till en solklar seger efter att Per Gustafsson tidigt avancerat till ledningen från tjugo meters tillägg. Det var andra raka segern för Hammars Qrut som verkligen har hittat stilen och fler framgångar lär följa.

Mattias Jakobsson har en riktig tuffing i Erase The Law som den här dagen hade vaknat på rätt sida och via en bra långspurt kunde fånga in en tapper Helix kort före mål.

 

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago