Hoppa till innehållet
Fina framgångar för hemmalaget på Årsfinalen
19 december 2020

Fina framgångar för hemmalaget på Årsfinalen

Bodentravet körde årsfinal under fredagskvällen och sex av elva lopp gick till hemmalaget. Jorma Särkiniva tog en dubbelseger (trots en krånglande rygg) genom att bland annat ta andra raka segern med Jan Björcks Cardigan W.F.

Ett kraftigt snöfall låg över Bodentravet denna årsfinal och gjorde förutsättningarna krävande. En som trivdes med detta var onekligen Cardigan WF som går från klarhet till klarhet. Nu kom andra raka segern för Janne Björcks fyraåringen efter From Above. Jorma Särkiniva styrde på i tredjespår på sista långsidan och fick bra svar av hästen som sedan kämpade tappert upploppet ner och höll undan knappt men klart.

Särkiniva tog en dubbelseger under kvällen genom att även vinna med sitt nyförvärv Hillbilly Bruce som fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, lucka in på upploppet och kunde sedan i en tät slutstrid sticka huvudet före sina konkurrenter. Marika Parviainen äger.

När Hanna Olofsson lyckades hitta till ledningen från spår 11 med La Norna trodde kanske många att loppet var över men La Norna fick stenhårt press i omgångar av Tuomas Pakkanen och She Is Cecilia. Båda dem föll på eget grepp och istället kunde Jaakko Alamäki och Re Love profitera på det höga tempot. Rundade korvkiosken i sista sväng och över upploppet bet Re Loves speed sylvasst till enkel seger. Janne Isometsä med flera äger.

När Roger Nilsson skicka iväg Bold Eagle-sonen Merrimac S.G. via fjärdespår på sista långsidan såg det ut som resten av konkurrenterna stod stilla. Nilsson hade sedan full koll på händelseutvecklingen från halvvarvet kvar till in i mål till enkel seger och var påtagligt nöjd med hur hästen hade tagit sig ann uppgiften. Solunda Gård i Örnsköldsvik äger.

 

Jenny Engfors körde målmedvetet till ledningen med treåriga Shawn Leejs och gav sedan inte konkurrenterna någon chans när hon ryckte åt sig några längders ledning i ingången på upploppet och segermarginalen i mål skrevs till ett par längder. Hanna Olofsson tränar och Leejs Foder i Rosersberg äger.

Champions på Bodentravet 2020 blir Ulf Ohlsson på kusksidan med 26 segrar och träanarchsmpion blir Petri Salmela med hela 36 segrar på Bodentravet 2020!

 


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago