Hoppa till innehållet
9 december 2020

Fyra till hemmalaget - Hanna glänste i kannan!

Fina prispengar lockade till fin sport när Bodentravet körde tävlingar under tisdagskvällen.  I focus var varma och kalla Hästägarkannan med 100.000 kronor i förstapris. I varma blev det seger för Hanna Olofssons Mr Sånna och i kalla gick segern till Umåkers Don Viking.

Det blev två rafflande kannor med hästar på flera volter som slogs med näbbar och klor om det fina förstapriset. I den kalla kannan var hästarna utspridda över sex starvolter men det hindrade inte Stefan Dellbros Don Viking från att kliva runt samtliga konkurrenter till en klar seger.

I den varma kannan var Hanna Olofssons Mr Sånna starkast över stayerdistansen och fångade in Roger Nilsson-tränade Mellby Guava med Magnus Djuse i sulkyn kort före mål. Djuse kunde i ett tidigt skede av loppet skicka Mellby Guava till ledningen och såg sedan till att hålla tempot uppe. Knappa varvet från mål blev Hanna Olofsson tvungen att ge sig av från kön i tredjespår med Mr Sånna, kröp påpassligt ner i rygg på Swagger (utvändigt ledaren) halvvarvet från mål och satte in en förnyad attack in på upploppet. Mr Sånna och Mellby Guava hade sedan en sevärd batalj upploppet ner där den förstnämnda drog längsta strået den här gången.

Roger Nilsson fick istället se sitt meriterade nyförvärv Nikita Sunrise debutera i hans regi med mersmak. Magnus Djuse gav sig in i matchen på sista långsidan från sina dubbla tillägg och kunde via en hastig forcering skölja över sina konkurrenter till en lätt seger. Spännande fortsättning följer för treåringen!

 

 

Sandra Eriksson går i väntans tider och avstår löpkörning sedan en tid tillbaka men tränar häst gör hon för fullt och hade satt stallets Don Draper i toppform. Mats Djuse körde till ledningen på fösta långsidan och Don Draper kunde sedan kliva undan till klar seger upploppet ner.

Kvällen avslutade sedan med att Tomi Haapio satte dit sin Geisha Sisu till karriärens första seger. Såg slagen ut mitt i slutsvängen men kontrade sig sedan fram till seger upploppet ner. Pia Jakobsson tränar.

 

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago