Hoppa till innehållet
Fyra hemmasegrar!
23 november 2020

Fyra hemmasegrar!

Vi fick se fyra hemmasegrar när Bodentravet körde söndagstävlingar med fina prispengar. Lennox Laday skrällde på nytt, Björlifant tog första årsegern och två WF-hästar inledde dagen.

Travhästuppfödaren Madelene Wikstén fick en härlig start på söndagen då hon kunde se sina uppfödningar vinna de två första loppen på tävlingsdagen. Sandra Eriksson tränar Capture W.F. (e. Hövding Lavec) som skötte sig exemplariskt med Mika Forss i vagnen i ett i övrigt struligt lopp och spurtade till enkel seger i tävlingsdebuten. 50.000 kronor in till ägarna Stall In i Rasmyran (Ingela och Björn Nilsson)

I loppet efter slog sedan Cardigan W.F till med sin första seger i karriären. Körande Jorma Särkiniva var offensiv och höll tempot uppe från positionen utvändigt om ledaren. I en rafflande upploppsstrid kunde sedan Cardigan W.F  först koppla greppet på ledande Pearl Lini och sedan hålla undan för en bra spurtande Wolfhills Star. Det är Jan Björck som äger och tränar Cardigan W.F.

Förra året den här tiden på året hade Roger Nilsson toppform på sin Björlifant som nu åter visade att han trivs med årstiden.  Roger Nilsson placerade in häst i fjärdepar utvändigt och började röra på sig framåt på sista långsidan. Runt slutsvängen började Björlifant att få kontakt med ledarduon och krigade sig fram till segern sista metrarna in mot mål. Roger Nilsson äger tillsammans med sambon Anita Adermalm.

Haparandahästen Lennox Laday har ruggig form för dagen och tog nu sin andra raka seger till fint odds. Jens Eriksson gav hästen en smörresa på innerspåret och från fjärde par invändigt halvvarvet från mål löste det sig helt perfekt genom slutsvängen och segern blev hur enkel som helst. Nils Bertgren äger och tränar Lennox Laday. 

 

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago