Hoppa till innehållet
Hallå där…
13 november 2020

Hallå där…

… säger vi till Lisa Mannberg som i morgon gör kuskdebut bakom sin passhäst Brooklyn Hill (spår 12) i lopp 8 på Bodentravet.

 

Vi börjar med den klassiska, hur känns det?
- Det känns jätteroligt, just för att det är Brooklyn som är en hedershäst. En rolig kompis.

 

Du har jobbat med trav i princip hela livet, vad var det som fick dig att ta steget till att plocka ut körlicens?
- Mest en kul grej, jag har tagit licens för många år sen men plockade aldrig ut den. Det var väl nu när jag har 40 hästar att köra och välja mellan.

 

Brooklyn Hill är en av dina passhästar så du känner honom väl, på slutet har det blivit många galopper, är det en osäker häst?
- Nej, egentligen inte. Men han är inte lättkörd och bryter ut litegrann. Det är mer att man chansat för mycket med honom.

 

Hur har du förberett dig och hästen inför morgondagens start?
- Jag har jobbat på som vanligt, inga konstigheter. Vi har kört fyra intervaller i dag (fredag) varav tre lite snabbare tillsammans med Chintana Bananas som också är min passhäst och startar på lördag.

 

Taktiken i morgon? Lugnt och fint eller fram och pressa?
- Vi ska köra på chans. Vi testar ändra litegrann i utrustningen och ser om Brooklyn tycker det är roligare. Det är en gammal häst (7 år), som varit med tidigare. Han var tvåa i världens tuffaste tvååringslopp i USA, så han vet vad han gör. Vi kör på chans från läget, det är ett bra lopp för att vara ett breddlopp.
- Vi ska ta bort käkremmen, kör med öppet huvudlag, en murphy på insidan för att det är så orutinerat i tömmarna, som behöver hjälp i kurvorna, säger Lisa Mannberg och skrattar.
- Vi har kört utan käkrem i provlopp och funkade ganska bra.

 

Du är även aktuell som hästägare med Leaveyoursoxon som har provat V75 och vann sin senaste start här på Bodentravet, vad är planen med honom den närmaste tiden?
- Vi siktar på V75-finalerna på Solvalla den 28 november. Med största sannolikhet är det sista tävlingen han gör i år, förutsatt att vi får lite snö här hemma. Annars får vi tänka om.

 

Lycka till!
- Tack, det kan behövas.

 

Fakta

Namn: Lisa Mannberg.

Ålder: 36 år.

Bor: Kängsön, Råneå.

Yrke: Hästskötare i Stall Salmela.

Aktuell: Gör kuskdebut i lopp 8 med Brooklyn Hill på V65 i Boden 14 november.

 


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago