Hoppa till innehållet
Fina prestationer på STL och Mr Sånna slog till i Umeå
18 oktober 2020

Fina prestationer på STL och Mr Sånna slog till i Umeå

Bodenhästarna Swagger (Sandra Eriksson) och Leaveyoursoxon (Petri Salmela) bjöd på två riktigt vassa prestationer under Gävletravets STL-tävlingar.

 

Swagger med Mika Forss i vagnen fick en riktig kanonstart och Mika Forss kunde ta hand om ledingen direkt från start. Efter 500 meter valde dock Forss att släppa ledningen till betrodda Garder Shaw som kom hastigt framåt i andraspår. Tyvärr hade inte Garder Shaw sin bästa dag och fick problem halvvarvet från mål. Mika Forss fick då backa sig runt konkurrenterna för att hitta fritt spelrum och Swagger avslutade mycket strakt i vida spår men hade tyvärr för långt fram till undflyende konkurrenter. Den starka avslutningen räckte dock till en mersmakande tredjeplats.

För Leave Your Sox On blev allt fel. Körande Ulf Ohlsson blev hängande i tredjespår från start och när han skulle avancera framåt i den tuffa öppningen så fick han dessutom svar om positionen utvändigt ledaren… Det fanns i det läget inget att välja på utan Ohlsson fick helt enkelt ta upp sin häst och backa sig sist. Leave Your Sox On gav visade dock vilken kapacitet han besitter och var tillslut fyra i mål trots en helt omöjlig resa.

I fredags tävlades det på Umåker och Hanna Olofsson fick med sig en tränarseger med Mr Sånna som var helt omutlig över de dryga tre varven. Körande Mats Djuse fick en bra start från dubbla tillägg och styrde resolut till ledningen efter ett halvt varv och höll sedan god fart loppet igenom. Runt slutsvängen kunde Mats och Mr Sånna vinka adjö till sina konkurrenter och vann loppet i utklassningsstil.

 

Foto: Umåker.se / Jenny Rehnman


Fler nyheter

Jeppekollen 13 januari

12 januari 2022
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar torsdag 13 januari. Första start 12:20    

Sandra Eriksson ny A-tränare på Bodentravet!

11 januari 2022
2021 blev en succé både på tävlingsbanan och på hemmaplan med lille Colin som fyller ett år på söndag. Nu berättar Sandra Eriksson om framgångarna,...

Hanna-show på Umåker!

8 januari 2022
Hanna Olofsson och hennes team hade en riktigt kanonkväll på Umåker som var huvudbana under fredagskvällen och kunde vända hem till Norrbotten med...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago