Hoppa till innehållet
24 september 2020

Finskt i Mäster Gustafs Pokal – Treåringsfinalen till Roger!

Bodentravet bjöd på stor sport med flera riktigt svettiga prestationer under torsdagskvällen. I Mäster Gustafs Pokal blev det finsk seger genom Just A Flirt med Hannu Torvinen och Roger Nilsson tog hem finalen i Bodentravets treåringsserie med Fox Star.

Kombinationen toppfina bana och bra hästar och fina prispengar genererade i en riktig pangkväll och fick det att vattnas i munnen på travälskarna. Den 25:e upplagan av Mäster Gustafs Pokal blev en rafflande historia och när krutröken lagt sig stod finske Just A Flirt som segrare på finfina segertiden 13,0/1640 volt. Hannu Torvinen körde femåringen till ledningen kort efter start och drog sedan på i ett ursinnigt tempo under slutrundan. Tvåan i mål Fabian B.R. gjorde ett mycket starkt lopp som första häst i andraspår och kom i mål på 12,5/1660. Förstapriset i finalen var 100.000 kronor.

Det var även final i Bodentravets treåringsserie, även där med 100.000 kronor i förstapris. Där blev det hemmaseger genom Fox Star och Roger Nilsson som kunde köra sig till ledningen in i den första svängen. Blev rejält utmanad upploppet ner av Gunnar Bertilssons Rally Ida som dock fick ge sig med liten marginal, trea Lars Marklunds A Cupcake. Bilbärgare Bo-Gunnar Henriksson äger Fox Star som är uppfödd av Åsa Risberg, Boden.

Gunnar Bertilsson hade en fin kväll, andraplatsen i finalen av Bodentravets treåringsserie föregicks av en seger med fyraåringen O.K. Nalan som pressade sig till ledningen efter 500 meter och sedan försvann till en smått överlägsen seger över upploppet tillsammans med Rikard N Skoglund.

Hanna Olofsson inledde tävlingskvällen med treåriga Kaelan F Boko som snabbstartade från spår åtta bakom bilen och satt i ledningen in i den första svängen och höll sedan de övriga stången med god spänst över mållinjen. Lars Olofsson och Stefan Borslöv äger treåringen efter Explosive Matter.

Kvällens snabblopp med 50.000 kronor i förstapris blev en riktig holmgång mellan Selmer I.H. som gick segrande i positionsstriden och Mindyourvalue W.F. som fick göra grovjobbet i andraspår. Samu Sundqvist kunde köra sig till ledningen med Selmer I.H. och skruvade succesivt upp tempot loppet igenom hela tiden med Mindyourvalue W.F. på utsidan. In på upploppet hade inte Mindyourvalue W.F. kraft att utmana på allvar och Selmer I.H. kom i mål på myket fina 1.11,5/2140a.

I en favoritbetonad omgång bjöd Jorma Särkiniva på en riktig överraskning när han vann kallblodsloppet med Skellefteåtränade Järvsötekno som vann trots en kort galopp i ingången till upploppet.


Fler nyheter

Jeppekollen 9 augusti

8 augusti 2022
Här kommer V64-tips till Bodentravets tävlingar imorgon tisdag 9 augusti.   Travrestaurangen erbjuder buffé med helstekt entrecote och pommes. Fri entré och förta start är 18:20

Triss på Skellefteåtravet!

5 augusti 2022
Det blev tre segrar till Bodentravet när Skellefteå körde lunchtävlingar under torsdagen. Roger Nilsson slog till med en dubbelseger och Sandra Eriksson satte dit Irené Worrsjö-Johanssons Anthem. Roger Nilsson har haft ett fint år, speciellt på...

Program 9 augusti

3 augusti 2022
Nu kan ni ladda hem travprogrammet till våra tävlingar på tisdag 9 augusti. Boden är huvudbana och ATG erbjuder spel på bla V64. Läcker buffé i Travrestaurangen- Helstekt entrcoté med chimchurri, beasås och pommes! Första start: 18.20 Program 9...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago