Hoppa till innehållet
Fina framgångar på Skellefteåtravet!
5 september 2020

Fina framgångar på Skellefteåtravet!

Skellefteåtravet körde kvällstävlingar under fredagen och vi fick se många fina prestationer från Bodentravets representanter med tre tränarsegarar och totalt fyra kusksegrar.

I det inledande kallblodsloppet slog Katariina Palomäki till med Mikael Lindgrens treåriga talang Stjärnstorm som följde upp debut tvåan med en säker seger. Via en snabb start var snabbt de dubbla tilläggen inhämtade och varvet från mål lyftes Stjärnstorm ut i andra spår och fick andra par utvändigt på sista långsidan. In på upploppet var det fortfarande en bit fram till ledaren men via en ettrig slutforcering kopplade Stjärnstorm greppet kort före mål.  Stjärnstorm ägs av Katariina Palomäki och Mikael Lindgren. Älvsbyn och är uppfödd av Bodentravets fina stamgäster Dan och Linnea Björk tillsammans med Petter Lundberg och Sandra Eriksson.

En annan treåring som visat fina takter i inledningen på sin karriär är Roger Nilssons Fox Star som nu tog andra segern i sin tredje start. Roger och Fox Star tog hand om ledningen direkt från start men fick inte sitta i fred länge innan man fick massage på utsidan. När upploppet var återstod var dock Fox Star  mer eller mindre ensam kvar på banan och ekipaget kunde glida undan till lätt seger. Fox Star är även den uppfödd i Boden av Åsa Risberg  ch det är Bo-Gunnar Henriksson som äger tillsammans med Katarina Morin.

Gunnel Fredriksson-tränade Let’s Dance L.A. har blandat och gett lite under året men vista prov på fin kapacitet. Nu hade femåringen vaknat på rätt sida och körande Hanna Olofsson hittade ut i andra par utvändigt kort efter start från innerspåret. På sista långsidan fick Let’s Dance L.A. full marschorder och i ett höj satt Hanna och Let’s Dance L.A. i ledningen i ingången till sista sväng för att sedan bara försvinna från sina konkurrenter till överlägsen seger. Stall Lag äger Let’s Dance L.A.

Jorma Särkiniva hade en fin kväll och var först två med jätteskrällen Järvsötekno (spelad till 85ggr) och sedan blev det seger med finsktränade Lövabos Julle som tog sin andra raka seger. Lövabos Julle kunde pressa sig till ledningen på den sista långsidan och gick sedan undan till lätt seger.

Piteåamatören Irené Worrsjö-Johansson har två starthästar på träningslistan och verkar har prickat formen bra på dessa två och med lite mer klaff på resan hade det mycket väl kunnat bli ännu bättre resultat.  5-åriga Anthem fick elak press av favoriten Jagger Boko loppet igenom men försvarade sig storstilat upploppet ner, dock fanns det inget svar när Roberth Bergh-tränade och Roland & Madelene Wikstén ägda Aperfect Dream ställde frågan sista biten. Worrsjö-Johanssons andra häst Crazy Honey reparerade en inledande markförlust på ett mycket bra sätt som trea i loppet som vanns av Let’s Dance L.A..


Fler nyheter

Program V86!

22 juli 2021
Nu kan du ladda hem program till V86-tävlingarna 28 juli! Kanonrace med bland annat finalen av Greivins Minne och Scandal Plays Minne. Här laddar...

Biljettinfo inför V86 28 juli

21 juli 2021
Det är 600 personer utomhus som gäller med rådande restriktioner och ni får röra er fritt över området bortsett från restaurangen. Vi gör även ett...

Fyrtal i segrar på Skellefteåtravet!

20 juli 2021
Bodentränarna tog för sig ordentligt när Skellefteåtravet var huvudbana under måndagskvällen och tog hand om fyra raka segrar på...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago