Hoppa till innehållet
15 maj 2020

8 av 9 lopp till Hemmalaget!

Bodentravet bjöd på mycket fin sport och topprestationerna duggade tätt under lunchtravet. Vi fick se hemmasegrar i 8 av 9 lopp.

Jaakko Alamäki hade en toppdag på jobbet med två tränarsegrar och två kusksegrar. I det inledande lopppet lånade han ut Kivarin Raindance till Sandra Eriksson som bombade till ledningen in i den första svängen och drog sedan på i ett hårt tempo. Gick undan med det som behövdes på upploppet till enkel seger.

Alamäki och Eriksson spelade även huvudrollen i lopp 6 men då som konkurrenter.  Sandra fick en kanonstaart bakom Enar Gustafssons Greenwich och satt i ledningen in i den första svängen trots bakspår bakom bilen. Jaakko Alamäki hittade tredjepar utvändigt med Rose Stahl och började avancera via tredjespår på sista långsidan. In på upploppet utspelades en tvekamp dessa två emellan och när mållinjen passerades hade Rose Stahl nosen först.

Alamäkis tredje seger kom bakom Paavo Koivurovas M.T Keepontrotting som ledde från start till mål i dagens sista lopp.

Petri Salmela har det väl förspänt på unghästfronten i år och dog en dubbelseger genom fyraåriga Yankee Blue och treåriga Lara Luca. Noterbart är att ingen av hästarna förlorat i regi Salmela.

Yankee Blue tog sin fjärde raka seger och övertygar mer och mer. Trots spår 14 bakom bilen hade han inga problem att svepa fältet på sista långsidan och sedan såg det ut som han bara joggade ifrån konkurrenterna upploppet ner i händerna på Ulf Ohlsson.

Treåriga Lara Luca (e.Maharajah) tog andra raka segern när hon gjorde grovjobbet själv utvändigt om ledande Gränsprinsessan och borrade ner sig fint i grejerna när det blev allvar.

En annan lovande treåring som visade upp sig var Ola Johansons Rally Idolen (e. Zola Boko) som efter ett galoppmisslyckande i debuten nu var säker som ett lås och blåste till ledingen kort efter start. Körande Ove A Lindqvist satte själv upp tempot på sista långsidan och Rally Idolen lämnade sina konkurrenter på behörigt avstånd.

Mer Rally var det innan det när Gunnar Bertilssons Rally Funny i en rafflande slutstrid plockade ner Tasteofchocolatier och B.W.L.Ruthless. Körande Mats E djuse hittade ut från innerspåret kort efter start och serverade Piteåhästen en fin resa i andra par utvändigt. Fick fritt fram när en konkurent galopperade på sista långsidan och avgjorde sedan i slutsteget.

Jonny Länsimäki driver filial på Bodentravet och har bra snurr på materialet. Tillsamans med Sandra Eriksson i vagnen svarade Titan As för en riktigt stark prestation efter att ha fått dra tåget i tredjespår på bortre långsidan fram till ledande Master Sånna. Kopplade greppet och höll sedan knappt undan före en vilt spurtande Bottnas Easy Cash och fixade därmed dubbelseger även till Sandra Eriksson. 


Fler nyheter

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago