Hoppa till innehållet
8 av 9 lopp till Hemmalaget!
15 maj 2020

8 av 9 lopp till Hemmalaget!

Bodentravet bjöd på mycket fin sport och topprestationerna duggade tätt under lunchtravet. Vi fick se hemmasegrar i 8 av 9 lopp.

Jaakko Alamäki hade en toppdag på jobbet med två tränarsegrar och två kusksegrar. I det inledande lopppet lånade han ut Kivarin Raindance till Sandra Eriksson som bombade till ledningen in i den första svängen och drog sedan på i ett hårt tempo. Gick undan med det som behövdes på upploppet till enkel seger.

Alamäki och Eriksson spelade även huvudrollen i lopp 6 men då som konkurrenter.  Sandra fick en kanonstaart bakom Enar Gustafssons Greenwich och satt i ledningen in i den första svängen trots bakspår bakom bilen. Jaakko Alamäki hittade tredjepar utvändigt med Rose Stahl och började avancera via tredjespår på sista långsidan. In på upploppet utspelades en tvekamp dessa två emellan och när mållinjen passerades hade Rose Stahl nosen först.

Alamäkis tredje seger kom bakom Paavo Koivurovas M.T Keepontrotting som ledde från start till mål i dagens sista lopp.

Petri Salmela har det väl förspänt på unghästfronten i år och dog en dubbelseger genom fyraåriga Yankee Blue och treåriga Lara Luca. Noterbart är att ingen av hästarna förlorat i regi Salmela.

Yankee Blue tog sin fjärde raka seger och övertygar mer och mer. Trots spår 14 bakom bilen hade han inga problem att svepa fältet på sista långsidan och sedan såg det ut som han bara joggade ifrån konkurrenterna upploppet ner i händerna på Ulf Ohlsson.

Treåriga Lara Luca (e.Maharajah) tog andra raka segern när hon gjorde grovjobbet själv utvändigt om ledande Gränsprinsessan och borrade ner sig fint i grejerna när det blev allvar.

En annan lovande treåring som visade upp sig var Ola Johansons Rally Idolen (e. Zola Boko) som efter ett galoppmisslyckande i debuten nu var säker som ett lås och blåste till ledingen kort efter start. Körande Ove A Lindqvist satte själv upp tempot på sista långsidan och Rally Idolen lämnade sina konkurrenter på behörigt avstånd.

Mer Rally var det innan det när Gunnar Bertilssons Rally Funny i en rafflande slutstrid plockade ner Tasteofchocolatier och B.W.L.Ruthless. Körande Mats E djuse hittade ut från innerspåret kort efter start och serverade Piteåhästen en fin resa i andra par utvändigt. Fick fritt fram när en konkurent galopperade på sista långsidan och avgjorde sedan i slutsteget.

Jonny Länsimäki driver filial på Bodentravet och har bra snurr på materialet. Tillsamans med Sandra Eriksson i vagnen svarade Titan As för en riktigt stark prestation efter att ha fått dra tåget i tredjespår på bortre långsidan fram till ledande Master Sånna. Kopplade greppet och höll sedan knappt undan före en vilt spurtande Bottnas Easy Cash och fixade därmed dubbelseger även till Sandra Eriksson. 


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago