Hoppa till innehållet
Makethemark klar för Elitloppet
7 maj 2020

Makethemark klar för Elitloppet

Under torsdagen blev det klart. Bodenhästen Makethemark har fått en ny inbjudan till Elitloppet.

Trea 2019 efter segrande Dijon i Elitloppsfinalen.
Nu ställer Team Salmela ännu högre målsättning 2020 för sin stjärntravare Makethemark.
- Vi är inte bara med utan vi har högre krav än så. Vi ska förbättra fjolårets placering, men startspåret blir helt avgörande, säger Bodentränaren Petri Salmela.

Under torsdagen den 7 maj blev det klart med den åttonde hästen till världens största sprintlopp Elitloppet den 31 maj på Solvalla. Makethemark och Team Salmela med skötaren Anne Raatikainen i spetsen fick den officiella inbjudan till storloppet. I fjol sprang stjärntravaren in 3,7 miljoner kronor med bland annat seger i Olympiatravet, St. Michel Ajo och andraplaceringar i både Norrbottens Stora Pris och Åbys Stora Pris.


Men det dröjde lite längre än väntat med inbjudan efter senaste resultatet när Makethemark slutade oplacerad i kvalet till Paralympics på en regnvåt bana på Romme från spår 12 den 12 april.
- Det var ganska väntat att vi skulle få inbjudan i god tid, som i fjol. Han tillhör gänget som ska vara med där. Makethemark hade toppform på Romme, men det gick åt pipan med förutsättningarna som var där.


Hur ser uppladdningen ut mot Elitloppet?
- Vi siktar på Copenhagen Cup (2140m) den 17:e maj, precis som i fjol, men på fredag kommer ett beslut ifall de får köra tävlingen i coronatider. Plan B är annars Mantorp den 16:e maj och 2640m.


Hur är känslan i teamet efter inbjudan?
- Vi är alla väldigt stolta, från vårt team i Boden till här i Stockholm där Anne har hand om Makethemark.
- Jag inser att en häst som Makethemark är en gång i livet jag får uppleva. Vi har många fina unghästar på gång, men jag drömmer inte om att få en ny Makethemark, säger Petri Salmela.


Grattis till Elitloppsinbjudan från Bodentravet.
- Tack så mycket.

Dessa stjärntravare är hittills klara för Elitloppet 2020; Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige).

Förutom Makethemarks Elitloppsbiljett kan Stall Salmela glädsa åt andra framgångar. Under gårdagen körde Solvalla fina tävlingar och i Margaretas tidiga unghästserie för treåringar tog Hector Sisu en andra plats värfd 150.000 kronor och i fyraåringarnas motsvarighet var My Sweden fyra.

Fotnot: Elitloppet kör sin tävling utan publik på grund av coronaviruset. TV4 sänder kval och final den 31 maj.


FAKTA
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Maharajas
Mor: Global Naughty
Starter/Resultat: 57 (23-12-7)
Intjänat: 8 782 010 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (1609m)
Ägare: Stall NIAN
Tränare: Petri Salmela
Skötare: Anne Raatikainen
Uppfödare: AB NIAN, Älvsbyn
Nationalitet: Svensk


Fler nyheter

Program 22 januari

18 januari 2021
Här kan ni ladda hem program till lunchtravet 22 januari. Första start är 12:20 och ATG erbjuder spel på V65 med mera. På grund av rådande...

Grevin Sisu imponerade på Solvalla!

15 januari 2021
Stall Salmela har rivstartat det nya året och under Solvallas V86-tävlingar i onsdags kom en ny seger. Grevin Sisu imponerade stort i snömodden när...

Ny seger för talangen The Oak L.A.

15 januari 2021
Hanna Olofsson hade en lyckad utflykt till Umeå under fredagskvällen och kunde vända hem med en dubbelseger. Treåringslöftet The Oak L.A. är...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago