Hoppa till innehållet
Pangkväll för hemmatränarna på Valborgs!
1 maj 2020

Pangkväll för hemmatränarna på Valborgs!

Bodentravet bjöd på fin sport under valborgskvällen och topprestationerna avlöste varandra. Vi fick se hemmasegrar i sex av tio lopp.

 

Stall Salmela har haft ett härligt flyt de sista veckorna och på torsdagskvällen blev det två nya segrar till stallet. Yankee Blue är allt jämt obesegrad i sin nya regi och tog nu sin tredje raka seger. Körande Mika Forss var offensiv från start och skickade Yankee Blue till ledningen i ett tidigt skede. Fyraåringen sprang mest och lattjade och sträckte sedan ärligt på sig när Mats Rånlunds Ellen Degeneres utmanade från vinnarhålet sista biten. Paldan Stable i Finland äger Yankee Blue som ser ut att ha en mycket intressant säsong framför sig.

Firma Salmela/Forss tog ytterligare en seger på kupongen när BWL Ruthless kunde koppla grepp på en tapper Kivarin Raindance (debut för Jaakko Alamäki) kort före mål. I det uppskuvade tempot serverades BWL Ruthless ett perfekt lopp i andra par utvändigt och sedan kunde Forss köra rakt fram när dödenshästen Kivarin Raindance tog över ledningen 500 kvar.

Jenny Engfors körde resolut till lednigen med Gunnel Fredrikssons Proud L.A. och drog sedan på i ett hårt tempo hela tiden. När sedan de närmaste konkurrenterna hade de kämpigt stcka Engfors påpassligt undan med Proud LA och lämnade de övriga på behörigt avstånd. Imponerande!

Enar Gustafsson, mer känd som ”Kålle” har varit aktiv inom travsporten nästan lika länge som banan funnits till och tog nu en tränarseger med Greenwich. Fuxen trampade iväg bra från start för Jorma Särkiniva och sedan var det spel mot ett mål. Runt slutsvängen satte Greenwich full fart och försvann till en överlägsen seger!

Piteåamatören Gunnar Bertilsson har en förmåga att ständigt plocka fram lovande hästar. Nu presenterade sig OK Nalan på allvar när han i händerna på Hannu Torvinen enkelt plockade ner ledaren in på upploppet med tillsynes gott om krafter sparade.

Torvinen tog en dubbelseger genom att även vinna kvällens sista lopp med Mertzi Lindgrens High Hope Laday som spårade från start till mål. Fyraåringen tog därmed karriärens första seger och vann på fina 14,4/1640a.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Jeppekollen 23 april

22 april 2021
Jeppekollen med tips till tävlingarna imorgon fredag 23 april med första start 17:45. Ni följer tävlingarna via atg.se  

Träningslopp för 2-åringar på Vitsandstravet

22 april 2021
I väntan på att vi, förhoppningsvis, kan dra igång den ordinarie 2-årsserien senare i sommar så är ni hjärtligt välkomna till Vitsands travbana för...

Nikita Sunrise mot kval till Drottningens!

20 april 2021
Roger Nilsson-tränade Nikita Sunrise tar chansen och startar på fredag i ett försök till Drottning Silvias pokal på Åbytravet. I kvalen till...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago