Hoppa till innehållet
Triss i dubblar på breddtravet!
9 mars 2020

Triss i dubblar på breddtravet!

Jens Nilsson, Jenny Engfors och Katariina Palomäki hade en fin dag i solen när Bodentravet körde breddlopp på lördagen. Trion noterades för varsin dubbelseger!

 

Jenny Engfors dubblade med Gorgeous L.A. och Satellit L.A. Den förstnämda imonerade stort från andra par utvändigt. Attacken kom på sista långsidan och i ett par steg hade Gorgeous L.A. tagit över ledningen och skaffat sig ett betryggande avstånd. Med en ledning på 20-30 meter när upploppet nalkades var segern aldrig i fara och fuxan sprintade undan på lätta fötter med mycket sparat!

Med Satellit L.A reglerade Engfors snyggt fältet från positionen utvändigt om ledaren och kunde odramatiskt måtta in segern kort före mål.

Katariina Palomäki har rollen som kan beskrivas som privattränare åt Älvsbyamatören Mikael Lindgren. Duon hade en fin dag på jobbet och tog dubbelseger med Eloy D’Avignere och Young Lavec. Eloy D’Avignere fick ett lopp i andra par utvändigt och kunde fortsätta i andra spår runt slutsvängen för att sedan hålla farten bäst av alla upploppet ner.

 

Young Lavec svarade för en stark långspurt efter att ha attackerat 800 meter från mål via tredjespår.

Jens Nilsson fick agera lånekusk åt Skellefteås Gabriella Leastander/Bert Pettersson och tog två vattentäta segrar efter receptet ledning från start till mål med nyförvärvet NoLimitJimmit och ärrade kämpen Augustus F.

 

Dagen inleddes med att Mikael Lindqvist styrde in Krister Karlssons Ocean Face till seger efter en sylvass slutrökare där man i princip växlade hela fältet upploppet ner.

Jaakko Alamäki tog hand om kallblodsloppet med finska Tåga Odin som fick ta över ledningen efter 500 meter och sedan hade en bekväm väg fram till mållinjen. Tåga Odin är uppfödd av Peter Johansson, Harads.

Frida Simonsson hade ett kanonår 2019 och tog nu första årssegern bakom sin Liberte D’Inverne som efter två galoppmisslyckanden nu var segermogen. Frida drog stenhårt sista varvet och var aldrig i förlustfara.

Tävlingarna avgjordes i strålande solsken på en fantastiskt fin grusbana. Vi lyfter återigen på kepsen för banmästaren Mats Englund som gjort ett kanonjobb och som dessutom passade på att bli ett år äldre. Stor grattis!

Ni hittar somvanligt alla loppen på vår youtubekanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCGms0Iw4J090qoJ8ZShK63A/videos?view_as=subscriber

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Hänt i helgen!

19 oktober 2021
Hannas treåring glänste i Skellefteå, Sandra & Hanna champions och flera starka insatser i STL. Vi är skyldiga er en liten summering från...

Program 21 oktober

15 oktober 2021
Nu kan ni ladda ner banprogrammet till tävlingarna på torsdag 21 oktober när vi kör lunchtrav med start 12:20. Kanonmat i Travrestaurangen och hela...

Fem hemmasegrar i höstsolen!

10 oktober 2021
Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!   Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago