Hoppa till innehållet
16 januari 2020

Hallå där … Petri Salmela!

…Bodentränaren Petri Salmela, 55, som är nominerad i klassen Årets Äldre med Makethemark till Hästgalan den 7 februari på Stockholm Waterfront.

Hur är läget?

  • Bara bra. Det är tredje gången i mitt liv, som jag har en häst nominerad på stora Hästgalan. Andra året i rad med Makethemark och sedan var jag nominerad med David Sisu, som tvååring när galan gick i Göteborg.

Hur är känslan att vara nominerad i klassen Årets Äldre med Makethemark tillsammans med Milliondollarhyme, Who´s Who och Readly Express?

  • Det är riktigt stort. Att tillhöra det gänget och vara i den nivån är riktigt bra. Jag har alltid sagt att jag aldrig går på galan om jag inte nominerad, men nu är det tredje gången och det känns naturligtvis bra.

Hade du velat vara med bland de nominerade till Årets Häst (Readly Express, Propulsion, Activated, Attraversiamo)?

  • Om jag hade vunnit Elitloppet med Makethemark (trea) skulle jag nog ha varit med där, men det är tuffa konkurrenter.

Vad tror du om segerchansen i Årets Äldre?

  • Det kommer att vara väldigt svårt. Makethemark vann St Michel Ajo och var riktigt duktig tvåa två gånger bakom Propulsion (Norrbottens Stora Pris och Åby Stora Pris), och även tvåa i Norge på Jarlsberg, men vi hade nog behövt vinna Elitloppet för att ha en chans.

Boden håller Travgalan den 1 februari där du är nominerad i flera klasser. Vilken gala är det mest drag på?

  • Boden är en jättetrevlig gala och enda gången jag har chansen att sitta ned med ett lite större gäng och festa litegrann. I övrigt har vi bara några enstaka middagar under året. Men det är självklart stort att även vara med på den stora galan, det är lite annorlunda.

Ditt bästa minne från 2019?

  • Hela Elitloppsveckan med Makethemark. Det är min häftigaste vecka i karriären.

Hur ser planen ut 2020 för Makethemark?

  • Han har tagit det lugnt i oktober och sedan kört full träning från november. Stockholmsvintern har varit väldigt dålig, men han har ändå fått bra träning. Tävlingsschemat är helt öppet. Vi kör snabbare jobb i februari och första stora målet är Olympiatravet (mars/april) om allt går som det ska.

Lycka till!!

 

Fakta

Makethemark

Hingst efter Maharajah och Global Naughty

Född: 2013-03-18

Ägare: Stall Nian

Uppfödare: AB Nian, Älvsbyn

Tränare: Petri Salmela

Resultat 2019: 11 starter (3-4-2), 3 728 060 kr

Livs: 55 starter (22-12-7), 8 681 510 kr


Fler nyheter

Fyra till hemmalaget!

10 augusti 2022
Det blev fyra hemmasegrar när Bodentravet körde huvudtävlingar under tisdagskvällen. Vi fick även se årets första tvååringsvinnare! Årets första tvååringslopp blev en duell mellan två avkommor efter fenomenet Face Time Bourbon och segrande ur...

Jeppekollen 9 augusti

8 augusti 2022
Här kommer V64-tips till Bodentravets tävlingar imorgon tisdag 9 augusti.   Travrestaurangen erbjuder buffé med helstekt entrecote och pommes. Fri entré och förta start är 18:20

Triss på Skellefteåtravet!

5 augusti 2022
Det blev tre segrar till Bodentravet när Skellefteå körde lunchtävlingar under torsdagen. Roger Nilsson slog till med en dubbelseger och Sandra Eriksson satte dit Irené Worrsjö-Johanssons Anthem. Roger Nilsson har haft ett fint år, speciellt på...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago