Hoppa till innehållet
25 december 2019

Tre STL-segrar!!

Bodentränarna tog för sig rejält på Umåkers STL-tävlingar under juldagen. Det blev tre STL-segrar till Norrbotten och en drös med fina prestationer. 

 

Hanna Olofsson inledde den norrbottniske STL-festen på Umåker genom att vinna med Mr Sånna som hittade från innerspåret till ett perfekt slagläge på sista långsidan. Runt slutsvängen var det full attack och Mr Sånna seglade ifrån konkurrenterna sista biten. Tvåa i mål var Jaakko Alamäkis relativt färska nyförvärv Bottnas Easy Cash som höll strålande bra efter en inledning som kostade på.  Olofsson-tränat även på fjärdeplatsen genom La Norna med Mika Forss i vagnen. Travtränare Hanna Olofsson AB äger Mr Sånna

 

Roger Nilsson har grym from på hästarna och Abrystir är inget undantag.  Sänkte samtliga konkurrenter med en blytung långspurt från en köposition och var även hon ohotad upploppet ner. Även här blev det dubbelt Boden då Hanna Olofsson och Ava avslutade starkt bakom Abrystir. Roger Nilsson mfl äger Abrystir.

Nilsson var för övrigt nära att ta en dubbel som tränare, men inte med betrodda Björlifant som inte hade in bästa dag utan med Mellby Fog som på nytt gjorde ett riktigt topplopp för Magnus A Djuse och utmanade favoriten Narold Vox ända in på linjen i långloppet men den här gången fick dra det kortaste strået. 

 

Gunnel Fredriksson har haft ett riktigt fint år och fick nu kröna det med en seger i STL. John Östman fick ta hand om tömmarna bakom Just In Time LA  och gav hästen en spårsnål resa på innerspår samtidigt som tempot i täten var högt. På sista långsidan började Östman och Just In Time LA att visa intresse och kunde in på upploppet koppla ett knappt men säkert segergrepp. Stall Lag äger Just In Time LA.

 

 

I den avslutande avdelningen fick Hanna Olofsson med sig en tredjeplats med Atlas Eagra som gjorde ett bra lopp från tredjepartsutvecklare utvändigt men aldrig fick närkontakt med den undflyende segrarinnan Global Well Off.

 

Även utanför kupongen såg vi fina prestationer när BWL Ruthless (Antero Heinonen/Petri Salmela) samt Whispering Pines (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) fick med sig varsin andraplats. 

 

Totalt körde Bodentränarna in knappt 600.000 kronor av priskakan på Umåker STL-tävlingar, det är starka papper det! 

 

Stort gratis alla inblandade! 

 

Foto: TR Bild

 


Fler nyheter

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago