Hoppa till innehållet
29 november 2019

Fina framgångar för hemmalaget!

Bodentravet bjöd på finfin sport vid tävlingarna under torsdagskvällen. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Greivins Minne med 100.000 kronor i förstapris och där gick segern till Hibovalle/Ingvar Nyberg från Dannero. I övrigt var det en stor kväll för hemmatränarna med 3 segrar till Stall Roger Nilsson och en dubbel till Stall Salmela.

 

Hibovalle med Ingvar Nyberg i vagnen tog alltså hem den 11:e upplagan av Grevins Minne. Ingvar Nyberg kunde inte försvara ledningen från innerspåret men hittade ut i andra par utvändigt kort efter start. På sista långsidan klev Hibovalle på i tredjespår och hade bra koll på konkurrenterna runt slutsvängen och såg ut att gå mot en klar seger när duon Fantom och Hallsta Majestix sent om sider blandade sig i striden. Hibovalle höll dock undan, knappt men säkert och kunde ta hem segerchecken på hela 100.000 kronor. Lennart Wedin, Dannero är det som tränar.

Hemmatränaren Roger Nilsson hade en fin dag på jobbet och tog hem tre segrar till stallet. I Wången Cup-loppet fick Veikko Happakangas chansen bakom Abrystir och gjorde inga misstag. Från kön gav man sig in i matchen på sista långsidan och över upploppet var det spel mot ett mål för starka Abrystir.

Björlifant svarade på nytt för en femstjärnig insatts när han tog hem Dubbelcupen med 50.000 kronor i första. Rogen Nilsson vann det taktiska rävspelet och kom före sina värsta konkurrenter  in i den fösta svängen och kunde ta över ledningen. På utsidan uppvaktade norska gästen Kringlers Viktor och i andra par utvändigt smög favoriten Don Viking. In på upploppet blev det sedan en rejäl fight mellan Björlifant och don Viking där den först nämnda vägrade släppa någon förbi sig och kriga till sig andra raka segern.

I kvällens avslutande lopp fullbordades Nilssons trippel när Magnus A Djuse snyggt lotsade Mellby Fog till en säger seger.

Firma Salmela/Ohlsson inledde kvällen med två raka segrar. I det inledande tvååringsloppet tog Ladybug Lara (e. Chpter Seven) en knapp seger när hon i sista stegen tog sig förbi Icegirl L.A.
Treåriga Genevive Sisu följde sedan upp genom att ta en enkel seger efter en mycket rejäl långspurt.

Far och dotter Eriksson (Lars-Åke och Sandra) har bra form på stallet och kunde räkna hem en ny seger när Antonio America svarade för ett riktigt topplopp i V64-avslutningen. Från spår 12 bakom bilen var Sandra offensiv och landande efter två svängar i tredjespår lande man utvändigt om ledaren. Trots den tuffa inledningen malde Antonio America på och kunde ta över ledningen in i slutsvängen och skaffade sig ett försprång som höll hela vägen in i mål.

Under natten påbörjades isning av tävlingsbanan och nästa tävlingsdag, lördag 7 december så tävlar vi alltså på isbana.

Ett extra tack till kvällens samarbetspartners: GRK, Skandinaviska Lyft&Logistik, Skogkvist Olje & Transport, samt Laitis.

 Foto: Carina Olofsson

"Roger Nilsson var kvällens man på Bodentravet med tre tränarsegrar"


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago