Hoppa till innehållet
Finsk i Mäster Gustafs och succé för Sandra!
20 september 2019

Finsk i Mäster Gustafs och succé för Sandra!

Det blev Backward’s Boy och Mauri Jaara som tog hem finalen i Mäster Gustafs Pokal 2019. I finalen av Bodentravets treåringsserie slog en combackande Sandra Eriksson till med Swagger. Förstapriset i nämnda lopp var hela 100.000 kronor.

Mäster Gustafs pokal har körts sedan 1996 som en hyllning till en av Bodentravets mest framgångsrika och betydelsefulla tränare genom åren, Gustaf Hallén. I år blev det finsk seger genom Backwards Boy och Mauri Jaara som segrade i både försök och final.
"Det var en mycket värdig vinnare, kommenterade prisutdelare Harlad Hallén" som är son till Gustaf.

Finalen blev en rafflande duell mellan de båda försöksvinnarna Backwards Boy och Lexington Tooma som stred sida vid sida sista halvvarvet in mot mål. Backwards Boy var dock inte sugen på att släppa någon förbi sig och dryga ut ledningen sista biten in mot mål före en tapper Lexington Tooma som tog andra platsen.

Sandra Eriksson gjorde comeback efter barnafödande och slog till i finalen av Bodentravets Treåringsserie med sin Swagger. Efter ett lopp som trea på innerspår hittade Sandra ut i slagläge på sista långsidan och vred ut Swagger till full attack mitt i slutsvängen för att koppla segergreppet mitt på upploppet. Segerchecken uppgick till hela 100.000 kronor och det är Sandras pappa Lars Åke Eriksson som äger och tränar Swagger tillsammans med Sandra.

I stoloppet svarade Christine Axelssons Gasolina för en riktigt stark prestation när hon höll  meriterade konkurrenter stången. Krister Söderholm valde att lämna ledarryggen  halvvarvet från mål och kopplade greppet in på upploppet,

Hanna Olofsson satte prägel på kvällen genom att vinna de två inledande loppen. Tvååriga Icegirl L.A tog hand om ledningen i en rörig start och försvarade sig ärligt när hon blev utmanad upploppet ner. I comebackloppet var sedan Sulaiman O.K. omutlig från ledningen. Fuxen visade fina takter efter ett magert år och kan säkert få en fin höst.

Ett extra tack till kvällens samarbetspartners Boden Kommun, Luleå Kommun, Norrbottens Larm, Laitis, Tords Motorservice, och Reklamcentra. 


Fler nyheter

Fotokurs/föreläsning

27 oktober 2021
Ta chansen! Lär dig ta bättre bilder på din (eller någon annans) häst! Frilansfotograferna Lena Emmoth och Ylva Welén gästar Bodentravet och lär ut...

Jeppekollen

27 oktober 2021
Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar i morgon torsdag!   Vi har första start 17:45. Buffé i Travrestaurangen med oxfilé, fläskfilé och...

Succé i Breeders Crown-semi!

25 oktober 2021
Det blir tre Bodentränade hästar som är med och gör upp i finalerna av Breeders Crown på Sundbyholmstravet den 7 november. Bodentravets hästar har...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago