Hoppa till innehållet
29 augusti 2019

Fem till hemmalaget, fyra till Djuse och Forss i ”Hundringen”

Bodentravet bjöd på strålande fin travsport på torsdagens V64-tävlingar.  Magnus A Djuse hade en toppenkväll med fyra segrar och Mika Forss vann 100.000-kronors loppet med egen tränat!

 

Hemmalaget inledde urstarkt och redan i det första loppet bjöd Anders Gustafssons 3-åriga talang Lövabos Lukas på en bländande uppvisning. Krister Söderholm körde sig till ledningen och sedan växte bara avståndet ner till konkurrenterna. Upploppet ner var en ren uppvisning och segermarginalen blev många, många längder.

Vi kan nog gissa på att det blir segertårta på Boden Arena i morgon Anders Gustaffson jobbar nämligen som vaktmästare där. Det gör även Erik Nordström som äger och tränar Pearl Lini tillsammans med Anette Nordström. Hanna Olofsson körde ett lopp på lite chans och när luckan kom sprutade Pearl Lini sedan till karriärens fösta seger.

Maria Bodin har verkligen prickat toppformen på sin Kahlua Bishop som nu tog fjärde raka segern. Magnus Djuse styrde på i tredjespår varvet från mål och kom fram utvändigt om ledaren i ingången till sista sväng. In på upploppet kopplades sedan segergreppet och det var också inledningen på Magnus Djuses fina kväll.

Mera Djuse blev det redan i nästa lopp bakom Håkan Korvi / Carina Hezekielssons Deweykidumnhowe som trots spår 15 bakom startbilen hade kraft och mod att runda samtliga. På sista långsidan var det långt fram till ledaren men Deweykidumnhowe plockade meter för meter och kunde enkelt koppla grepp kort före mål.

Magnus A Djusa var inte klar för kvällen utan fortsatte av bara farten genom att vinna med Umeåhästarna Mr Golden Quick och Pleasure For Cash ( som delvis ägs i Piteå) och vann alltså totalt fyra lopp!

Att Mika Forss är en sällsynt skicklig kusk vet många om.  Men Mika visade att han även är kan träna häst då han tog hem kvällens prismässigt tyngsta lopp med sin Valiant Dream. Forss var på hugget direkt från starten och flög till ledningen efter femhundra meter trots bakspår. Med värsta konkurrenterna i rygg och på utsidan hade sedan den finske sulkyeleganten full koll på händelseutvecklingen upploppet ner och brisade undan till den fina segerchecken på 100.000 kronor!

Kvällen avslutades med att Hortlax-amatören Nils Westerberg styrde in sin Jetline till en plättlätt seger efter en resa i andra spår spelade Nisse ut Jetlines speed på upploppet och ställde de övriga schack matt på några steg. Det var Jetlines första årsseger och det var förhoppningsvis ett bra botemedel mot Nisses för kvällen krånglande rygg.

 

Samtliga lopp (inkl. segerintervjuer) hittar ni på vår youtubekanal.

 


Fler nyheter

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago