Hoppa till innehållet
26 augusti 2019

Hänt i helgen: Krafter sparade för Makethemark, fina placeringar i Sundsvall och framgångar på Skellefteåtravet.

Ingen utdelning för Makethemark den här gången, dock var det andra som tog framskjutna placeringar på Bergsåker i helgen. Under söndagen tävlades det i Skellefteå. Där blev det två Bodensegrar genom Just In Time L.A. och Amarula Bishop.

  

Bodentravets travkung Makethemark fick aldrig fritt spelrum i miljonloppet Sundsvall Open Trot och gick i mål med krafter sparade. Det blev som väntat förra årets Elitloppsvinnare Ringostar Trebb som tog hand om ledningen med Makethemark på utsidan. 1200 meter från mål valde Johan Untersteiner att avancera framåt via tredjespår och avlöste Makethemark utvändigt om ledaren.  På sista långsidan blev det en ordentlig temposkärpning och Ulf Ohlsson bakom Makethemark valde i det läget att sitta kvar i andra spår när attackerna kom bakifrån. En chansning som inte gick vägen denna gång och Makethemark fick aldrig se dagens ljus som fastlåst i rygg på Cyber Lane.

Bättre lycka hade Irene Worrsjös Anthem som under fredagen tog en fin andraplats i V75-1. Körande Ulf Ohlsson fick fin fart på det 4-åriga sytoet som kkom i mål på 13,9 och tjänade 50.000 kronor.

På lördagen tog Hanna Olofsson-tränade Ava en fin andraplats utanför V75-kupongen. Claes Sjöström serverade Ava ett fint lopp i tredjepar utvändigt och stoet spurtade fint sista halvvarvet.

Under söndagen kördes det breddlopp på Skellefteåtravet. Där blev det två Bodensegrar genom Just In Time L.A. samt Amarula Bishop.

Pia Jacobsson hittade ner i rygg på ledande Rainbow Qbin kort efter starten och kunde sedan sitta där i lugn och ro tills det var dags för upploppet. Där använde sig Pia av open-stretch och kunde enkelt glida förbi till enkel seger. Gunnel Fredriksson tränar Just In Time L.A. och äger gör stall Lag.

I loppet efter serverade Anetro Heinonen Amarula Bishop en perfekt resa i tredje par utvändigt. Fick rygg att gå på när attacken sattes in på sista långsidan och var smått överlägsen upploppet ner. Maria Bodin tränar och äger Amarula Bishop tillsammans med Tord Eriksson.

Även Jens Nilsson hade en fin dag på Skellefteåtravet och tog två kusksegrar genom att vinna med Elmer M och Pinewood Man.

 

Foto: Ida Kaitila


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago