Hoppa till innehållet
14 augusti 2019

Hela sex hemmasegrar på Bodentravet

Fin sport och hela sex segrar till hemmalaget när Bodentarvet tävlade under tisdagskvällen!

Det var Firma Salmela /Ohlsson som inledde kvällen med en dubbelseger. Tvååringspremiären lockade blott 4 hästar till start och att det skulle bli Salmela seger där var ingen högoddsare då han tränar tre av fyra som kom till start. Segern gick till Amparage Hanover (E. Andover Hall) som tog hand om ledningen direkt och sedan hade full koll på sina konkurrenter under resans gång.

I loppet efter blev det seger för Anything  Goes (e. Maharajah) som efter ett lopp i andra par utvändigt lätt kunde avgöra i god tid före mål. Stall Nian äger fyraåringen.

Don Draper har formen på topp och svarade för en heroisk insats som två senast. Nu blev det seger trots spår 15 bakom startbilen. Körande Magnus Djuse gav sig iväg från kön på sista långsidan och plockade ner en oerhört tapper Medialittletoxic kort före mål. Högsta betyg till båda hästarna.

K-G Ek:s Test &Fastighets AB mfl äger Don Draper.

I lärlingsloppet serverade Pia Jacobsson Proud L.A. en fin resa i rygg på ledaren. Halvvarvet från mål tryckte Pia Jacobsson sedan på gaspedalen och Proud L.A seglade ifrån till en överlägsen seger. Gunnel Fredsriksson tränar Prod L.A. som ägs av Stall LAG.

Falcon W.F. är definitivt  en av norra Sveriges starkaste hästar. Därför trivdes han som fisken i vatten över den mastiga distansen 3140 meter. Körande Ove A Lindqvist hittade till ledningen efter 500 meter och skruvade sedan succesivt upp tempot och känslan var att fuxen hade kunnat fortsätta minst ett varv till i samma tempo. Segern blev lätt och Falcon W.F. har större uppgifter i kikaren!

Madelen Wikstén tränar Falcon W.F. som ägs och är uppfödd av Stall WF, Boden.

Kvällen avslutades med att Mikael Lindgren tränade Rue Royal spurtade till seger efter en resa i rygg på ledande Quadrifoglio. Jens Eriksson provade framåt från start och hittade ner i ”vinnarhålet”, såg inte ut att kunna utmana runt sista sväng men hittade både kraft och motivation in på upploppet och tog sig förbi ledaren kort före mål!


Fler nyheter

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago