Hoppa till innehållet
26 juli 2019

Forss tog Björnspjutet – 4 hemmasegrar!

Det blev den finländska sulkyeleganten Mika Forss som gick segrande ur Björnkampen 2019 och fick åka hem med det åtråvärda Björnspjutet. Hemmatränaren Hanna Olofsson tröstade sig med att vinna V64-avslutnigen med 100.000 kronor i första pris med egentränade Atlas Eagra.

Mika Forss hade på förhand kanske sin bästa chans i den första avdelningen med Callipygian men fick se sig slagen av hemmakusken Jorma Särkiniva som serverade Nils Bertgren-tränade Lennox Laday en fin resa i rygg på ledaren för att leta sig ut i slagläge runt sista sväng och in på upploppet avgjorde man plättlätt efter en snabb avslutning.

Istället fick Mika Forss segerdefilera med Skellefteåtränade Marciano som hade ”en mil” fram till en hårt dragande Rally Funny på sista långsidan. Men samtidigt som krafterna började tryta för ledaren in på upploppet hade Mika Forss fått full fart på Marciano som kunde ta sig förbi kort före mål.  4-2-4 var finländarens placeringar i de övriga Björnkampsloppen och det räckte till en säker seger.

Kvällens penningmässiga höjdpunkt var V64-avslutningen med 100.000 kronor i första pris. Där gick Hanna Olofsson segrande ur striden efter att ha fått ett fin lopp i på innerspår samtidigt som det var tuff körning hela vägen. När fältet splittrades upp på sista långsidan kunde Olofsson hitta slagläge med Atlas Eagra som kämpade ner en urtapper Don Draper över upploppet.

Ytterligare en seger till stallet blev det för Hanna Olofsson när regerande Björnkampsmästaren Rikard Skoglund ledde från start till mål med Whipering Pines.

En som visade Björnkampsklass denna kväll var Älvsby-amatören Nils Nyström som har en liten guldklimp i sin Wolfhills Star. Nu kom karriärens första seger för treåringen efter en mästerlig styrning av Nyström som hittade fritt spelrum i mitten av sista svängen och sedan gled undan till en enkel seger.

Tävlingarna avgjordes i ett fantastiskt sommarväder inför 2680 personer.

 

Foto: Mats Engfors


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago