Hoppa till innehållet
23 december 2018

Fem till hemmalaget, Ove & Hanna champions!

Bodentravet bjöd på en gnistrande årsfinal med hemvändartrav, fullsatt restaurang och fartfylldalopp. När krutröken lagt sig kunde Ove A Lindqvist titulera sig kuskchampion och Hanna Olofsson grejade tränarchampionatet i årets sista lopp.

Hemmasegrar för Judgeme L.A. Hanna Olofsson/Gunnel Fredriksson, K.Y.Posieidon – Jaakko Alamäki/Monica Lierund, Chintana Bananas – Antero Heinonen/Petri Salmela, Antonio America – Sandra Eriksson/Petter Lundberg och Satellit L.A. – Hanna Olofsson.

 

Tävlingskvällen inleddes med att Hanna Olofsson såg till att spetsa till striden om kuskchampionatet när hon vann med Gunnel Fredriksson-tränade Judgeme L.A. som ledde från start till mål i ohotad stil.  Men trots att det blev en dubbelseger för formkusken Olofsson räckte det inte ända fram utan Umåkers Ove A Lindqvist höll undan med 1 seger till godo och kan därmed titulera sig champion på Bodentravet 2018. Hann vann även kvällens sista lopp med Sattelit L.A som sputatde sylvasst efter att ha fått luckan sent om sider. Hanna kan dock trösta sig med att den räckte för att ta hem tränarchampionatet på fler andraplaster än Petri Salmela.

 

Stall Salmela fick också med sig en seger från årsfinalen. Fuxan Chintana Banans avancerades fram utvändigt om ledaren varvet från mål och svarande sedan ut favvoriten Laura Sånna i tredjespår. I slutsvängen var ledaren knäckt och Chintana Bananas flög från sina konkurrenter sista biten för Antero Heinonen.

Jaakko Alamäki har haft ett fint år som tränare och kusk och avslutade tävlingsåret 2018 på Bodentrvet genom att ta en fin seger med Monica Lierud-tränade K.Y.Poseidon som inledde i rygg på ledaren i hårt tempo. Varvet från mål blev det utvändigt om ledaren och mitt på upploppet var segern klar.

Sandra Eriksson kunde inte försvara ledningen med sin Antonio America men hittade ut i andra spår efter femhundra meter och avancerade fram till ledningen. En för dagen mycket löpsugen Antonio America stack sedan undan från konkurrenterna in på upploppet i en smått överlägsen seger.

 

Under kvällen var det även prisutdelning i Royal Sulkys ponnycup 2018. Där segrade Maija Lamminparras som fick ta emot en ny Royal Sulky av sponsorrepresentanten Mikael Lindqvist som svarade för en svettig segerdefilering.

Bodentravet vill tacka alla aktiva, sponsorer, funktionärer, publik, personal och ideella krafter som sett till att vi haft ett fantastiskt fint travår 2018. Fredag den 11 januari är det årspremiär med lunchtrav. Väl mött!

Ove A Lindqvist champion på Bodentravet 2018!

 

Bodentravet hade hemvändartema på tävlingsdagen och restaurangen var kvällen till ära fullknökad!

 

 


Fler nyheter

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago