Hoppa till innehållet
20 oktober 2018

Hassgrens helkväll!

Bodenamatören Jenny Hassgren hade en kväll hon sent kommer glömma när Bodentravet körde V65-tävlingar. Hennes Superman K.R. och Mindyourtime W.F. ordnade en snygg dubbelseger till stallet tillsammans med Sandra Eriksson i vagnen.

 

Superman K.R. har en del att brås på som lillebror till bland annat Face the Evil men skador och sjukdomar har bromsat upp karriären.  Nu var sjuåringen segermogen då Sandra Eriksson hittade till ledningen och när en konkurrent galopperade bort sig i slutstriden kunde Superman K.R. ta karriärens första seger.

- Jag tror jag har ringt slaktbilen fyra gånger. Han har haft massor av skadebekymmer men jag har alltid trott på honom, sa en glad tränare efter mål.

Team Hassgren/Eriksson hann knappt in i stallet för att byta häst innan det var dags för seger i loppet efter. I en rörig start hittade Sandra till ledningen från spår 10 och hästen kämpade storstilat sista biten till karriärens första seger.

Hanna Olofsson har höga tankar om fyraåriga Mr Sånna som inledde karriären strålande men dragits med sjukdomar under sommaren.  Nu var fyraåringen back-in-bussiness och ledde från start till mål.

- Det var jättenära galopp i början på upploppet men han hjälpte verkligen till att hålla sig i trav och kändes i övrigt fin. Nu spänner vi bågen igen!

En annan som var back-in-bussiness på allvar är Rosviks-hästen Orkide C.D. som fick en perfekt resa i rygg på ledande Lennox Laday som drog på framme i ledningen. Luckan kom i god tid för den lilla speedkulan som avgjorde knappt men säkert kort före mål.

I montéloppet gick segern till hemmaamatören Ari Luokkanens Speedy La Ghost riden av Jenny Engfors som tog hand om ledningen omgående och höll hela vägen in i mål trots hård uppvaktning runt slutsvängen.

Sandra Eriksson tog en kusktrippel genom at förutom med Jenny Hassgrens hästar även vinna med norska kallblodet Valle Mille som bjöds på en fin resa som trea-fyra på innerspår, fick luckan i slutsvängen, och spurtade vassast sista biten.

 

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago