Hoppa till innehållet
10 september 2018

Fem segrar till Boden på Skellefteåtravet

2 x Nils Westerberg/Roger Nilsson, 2 x Jenny Engfors med Hanna Olofsson och Lisa Wahlberg-tränat samt Enar Gustafsson och Jorma Särkiniva. Bodenekipagen tog för sig ordentligt när Skellefteåtravet tävlade under söndagen.

Piteåamatören  Nils Westerberg har haft ett riktigt fint år och sopade rent med segrar i de två inledande loppen med två Roger Nilsson-tränade hästar. Först med Starelv Odin som flög till ledningen bakom startbilen och sedan hade full kontroll på händelseutvecklingen och 10-åringen skar målinjen med gott om krafter sparade. Anita Adermalm äger Starelv Odin.

In och byta häst för Westerberg till Mellby Fake som kom iväg bra från spår 7 bakom startbilen till psitionen som tvåa i andraspår. Mitt på sista långsidan fick Mellby Fake full anfallsorder och flög till ledningen på några steg och gick undan över upploppet till ohotad seger. Firma Niro training äger.

Sedan var det Jenny Engfors tur att stiga in i handlingen med en dubbelseger. Lisa Wahlberg-tränade Gaius F serverades en riktig smörresa i andra par utvändigt. Runt sista svängen kunde Jenny köra rakt fram istället för att ge sig ut i tredjespår och även om det var några längder att hämta in på upploppet till ledaren kunde Jenny måtta in segerns som knapp, men säker.

 

Bakom treåriga Sofarsogood L.A. valde Jenny ett mer offensivt upplägg och avancerade fram till positionen utvändigt om ledaren när startrusningen lagt sig. Runt slutsvängen masserades ledarhästen rejält och över upploppet var det ingen som kunde hota Sofarsogood L.A.  som visade styrka.  Stall Lag äger.

Amatörprofilen Enar ”Kolle” Gustafsson har en fin häst i Judgetrouble som enkelt kunde vinna efter att ha fått en fin resa av Jorma Särkiniva. Från innerspåret bakom startbilen kunde man inte försvara ledningen utan det blev istället rygg ledaren. In på upploppet kom luckan som på beställning och när en konkurrent galopperade och Judgetrouble kunde spurta till säker seger.  HB Team Action äger.

Vi noterar även en kuskseger till Jaakko Alamäki som vann sista loppet med finska Mad Man Blues.


Fler nyheter

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

Hemmalaget visade storform på GS75

25 mars 2024
Sju av elva till hemmalaget. Bodentravet hade en angenäm GS75-söndag. Lopp 2: 4 Stig G. (18,10), som tränas av Bodentränaren Gunnel Fredriksson gick en hård slutstrid med Jaakko Alamäki vid tömmarna, men de lyckades vinna med en halv längd före 5...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago