Hoppa till innehållet
Dubbla V86-segrar till hemmalaget!
13 augusti 2018

Dubbla V86-segrar till hemmalaget!

Master Blaster och Jetline försvarade hemmafärgerna med den äran när Bodentravets V86-tävlingar avgjorde under fina förutsättningar.

Kvällens största segerglädje bjöd utan tvekan Piteåamatören Nils Westerberg på då hans Jetline skar mållinjen först i V86-2. Segern blev tillslut stensäker då Falcon W.F. i ledningen tog en kort galopp på upploppet samtidigt som Jetline flög lågt mitt i banan.

 – Han är fantastisk den här hästen, han går alltid bra tillslut och jag kände att jag nog skulle hinna dit. Det är såklart väldigt roligt och stort att få vinna på V86 på hemmabanan inför stor publik och vänner på plats ikväll, sa en rörd segerkusk efter mål.

V86-spelet inleddes med att Master Blaster återigen visade att han har få övermän i den klass han befinner sig. Den Ola Johansson-tränade fyraåringen är alltjämt obesegrad felfri och tog en ny säker seger efter att Ove A Lindqvist tidigt avancerat fram till ledningen och kom i mål på 15.0/2140a tämligen obrukad.  Utan tvekan går Master Blaster en hyperintressant framtid tillmötes och familjen Johansson onekligen en riktig guldklimp.

En annan fin fyraåring på Bodentravet är Axl Brown tränad av Roger Nilsson och ägd av Gösta Jonsson (Stall Palt) som tog en enkel seger i lärlingsloppet för Tobias O Eriksson som flögs in från Jägersro för detta hedersuppdrag. Tobbe tog en lugn start och hittade ut från innerspåret bakom bilen för att sedan sätta sig lugnt utvändigt om ledaren. 700 meter från mål var det gasen i botten och i ett höj tog man sig förbi ledande Gosset och sedan var det spel mot ett mål fram till linjen.

- När Gösta ringer och frågar om man kan köra så vet man att det är väl förberett så det var inget att tveka på att komma upp och köra, sa Tobias o Eriksson efter 300-mila trippen tur och retur för att köra Axl Brown.

Kvällen avslutades med att hemmamatören Elisabeth Åström fick se sin Skaffer Elden ta fjärde segern för året. Ove A Lindqvist placerade Skaffer Elden utvändigt om ledaren och hade sedan full kontroll på händelseutvecklingen när Skaffer Elden kunde glida undan till en enkel seger över upploppet.

Under kvällen hyllades även Bodentravets bästa häst genom tiderna Scandal Play med sitt minneslopp och det blev en mycket sevärd tillställning där ingen sparade på krutet. Super Ariel var snabbast ut bakom startbilen men blev hårt uppvaktad loppet igenom av Magnifik Brodde som mitt på sista långsidan kunde pressa sig till ledningen. Eder Bob som hade hittat andra par utvändigt tog sig i samma snabbt framåt i andraspår och Robert Bergh gav Angel Of Attack full marschorder via tredjespår.
In på upploppet blev det sedan en duell mellan Magnifik Brodde och Eder Bob som kämpade sida vid sida upploppet ner tills Eder Bob tillslut kunde koppla segergreppet kort före mål. Vilket race! Och vilken kväll för tränaren anna Näslund och ägaren Hästbussen i Umeå AB som dessutom tog hem treåringsloppet med Crown Prince W.W.

I kvällens ponnylopp kämpade två av Travskolan i Bodens kusktallanger Lizelle Ridderström och Linus Antonsen sida vid sida upploppet ner med Solklintens Fox och Ekstrands under. När den senare fick galopp i slutstriden blev det tillslut solklintens Fox och Lizelle Riderström som gick segrande ur den bataljen och det var ekipagets andra raka seger.

2950 på plats fick njuta av underbart fin travsport i den ljumna sommarkvällen.

Vi vill passa på att tacka kvällens sammarbetspartners:

Bodens Kommun, Kommunal, Öhrlunds Åkeri, Wälimaas bussar, Norrbottens Gården, Nordchark, EY, Patomella Tak, Bygma,Icopal tak, Nåiden, Rockwoolm, JIAB, Laitis, Reklamtrion


Fler nyheter

Finskt i Mäster Gustafs Pokal – Treåringsfinalen till Roger!

24 september 2020
Bodentravet bjöd på stor sport med flera riktigt svettiga prestationer under torsdagskvällen. I Mäster Gustafs Pokal blev det finsk seger genom...

Problem - Telefon Bodentravet

24 september 2020
Vi har drabbats av störningar i telefoni och just nu går det inte ringa in till Bodentravet. Problemen ligger hos vår leverantör för...

Jeppekollen 24 september

23 september 2020
Tips till Bodentravets tävlingar 24 september. Mäster Gustafs Pokal och finalen av Bodentravets treåringsserie med 100.000 kronor i första pris....

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

Instagram #bodentravet

By Formsmedjan. Powered by Yago