Hoppa till innehållet
6 augusti 2018

Petter Lundberg lämnar Bodentravet

En av Bodentravets mest framgångsrika och färgstarka tränare och kuskar lämnar Bodentravet för nya utmaningar. Petter Lundberg kommer från mitten av denna månad istället att ha Sundbyholm (Eskilstuna) som hemmabana.

Efter att ha haft en filial på Berga gård utanför Eskilstuna sedan december väljer nu Petter Lundberg att satsa fullt ut på att tävla i mellan-Sverige.

- Jag känner att jag behöver nya utmaningar och har länge varit sugen länge på att prova som tränare söderut och nu har jag fått ett bra tillfälle att prova. Jag flyttar för att jag vill bli bättre och att få prova träna med andra förutsättningar. Det handlar inte om att jag tycker det dåliga förutsättningar i Boden men jag vill helt enkelt prova något annat.

2004 blev Petter Lundberg egen tränare och 2005 slog han igenom med dunder och brak med tre V75 segrar som egen tränare och var även nominerad till årets komet vid Hästsportsgalan.

- Det kommer nog kännas tungt till en början att lämna Boden med kompisar och den trygghet jag ändå har här men hästägarna har ställt upp fint och stöttat mig i detta och jag kommer dra i gång med cirka 13 hästar nere på Berga gård.

- Egentligen är det en jäkla utmaning att flytta dit ner till lejonens kula. Men det är nog så att det är just nya utmaningar man behöver. Gården jag ska vara på är väldigt fin med fantastiska träningsmöjligheter.

Petter Lundberg är bokstavligt talat uppväxt på Bodentravets stallbacke och har bland annat två kuskchampionat på meritlistan. 2009 blev han också Rikschampion på Solvalla och har ett flertal rikstotosegrar med Bellini, O’Meara Bob, Cash Queen, Global Harness, Pompano mm

- Man kommer nog alltid att förknippas med Bodentravet. Det gör ju Mats Rånlund fortfarande efter 30 år på Jägersro, skrockar Lundberg avsultingsvis.

Bodentravet önskar Petter Lundberg stort lycka till med sina nya utmaningar och sin travtränarkarriär.


Fler nyheter

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

Triss till Söderholm!

15 april 2024
Krister Söderholm hade en fin lunch på Umåker och kunde vända hemåt med en trippelseger i bagaget! Egentränade Jelinek tog karriärens fösta seger i sitt livs andra start. Efter en lugn start blev det tredjepar invändigt inledningsvis. Knappa...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago