Hoppa till innehållet
4 augusti 2018

Första segern för Sandberg

Under gårdagskvällen kördes breddlopp på Skellefteåtravet och det slutade med hela fyra segrar för Bodentränarna. Gladast av alla var utan tvekan Robert Sandberrg som tog karriärens första kuskseger med sin Man Afraid.

49-åriga brandmannen Robert Sandberg kvitterade sin sin kusklicens förra våren och hade igår sin hittils största stund på travbanan då han lotsade in sitt "projekt" Man Afraid till sin och hästens första seger i karriären.  Efter en lugn start valde Sandberg att avancera framåt via tredjespår efter 500 meter och kunde överta ledningen varvet kvar. Väl i ledningen drog man sedan undan i hårt tempo och över upplopp var det ingen som kunde utmana.

- Det bubblar inombords nu, det känns helt fantastiskt. Det är en komplicerad häst, då han har lätt för att galoppera men det känndes säkert idag, sa en rörd och lycklig segerkusk efter mål.

Kvällen inleddes med att Katariina Palomäki ledde från start till mål med Mikael Lindgren-tränade Vill Helmina som nu tog första segern i Älvsbyregin. Katariina hyllade i segerintervjun hästens skötare Thilde Forsman som hade ställt iordning inför starten och gett tydliga körorder. 

Jaakko Alamäki har en kapabel häst i stoet Enrica som nu hade vaknat på rätt sida och avgjorde plättlätt efter en resa i andra par utvändigt.

- Hon har lite dålig kurvteknik så jag körde bara lugnt genom svängen men när vi kom in på upploppet så avgjorde hon väldigt enkelt idag.

Kvällens mest överlägsna segrare blev Notchebuena Face som Petter Lundberg visade upp i lysande författning och vann med bokstavligt talat hela upploppet på fina 13,7 med gott om krafter kvar. 

- Han har haft lite missflyt i loppen i år och vi har fösökt köra snälla lopp med honom. Normalt sett hör han inte hemma i breddlopp men det var kul att känna honom så pass fin.

Jens Nilsson tog  en kuskseger när han ledde runt om med Skellefteåamatören Ola Erikssons Flirtin Victoria.  

 

 


Fler nyheter

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago