Hoppa till innehållet
27 juli 2018

Björnspjutet till Skoglund

Det blev Bergsåkerskusken Rikard N Skoglund som till slut stod som slutsegrare i Björnkampen 2018! Den unga kusk tallangen grundlade segerns genom att vinna med hemmahästen Master Blaster och finska Zell Memento.

Unge Skoglund fick en perfekt start på Björnkampen då han lottats till mycket kapabla Master Blaster i den första avdelningen. Det blev en lugn och försiktig start fram till utvändigt om ledandaren för att sedan säker kontrollera fältetet till en säker seger.

Efter att ha varit 8:a i mål med kallblodet Gullpål blev det på nytt seger i den tredje björnkampsavdelningen med Zell Memento som snabbstartade till ledningen för att sedan släppa. I utgången av den sista svängen uppenbarade och luckan och Zell Memento kunde spurta till säker seger.

I den sista avdelningen av Bjönkampen körde Skoglund Odin Töll som satt fastlåst som tredjehäst på innerspår och slutade oplacerade men poängen räckte ändå till en klar seger i Björnkampen före hemmakusken Roger Nilsson och finske Mika Forss.

Hela 13 (!) lopp avverkades denna ljuvliga sommarkväll och hemmahästarna höll sig bra framme. Tävlingarna inleddes med att rosviksamatören Cathrine Bergström fick se sin Eragon C.B. hitta luckan från rygg på ledaren och spurta till lätt seger för Krister Söderholm.

Mera Piteå blev det i loppet efter när Peter Sundström-tränade Zaplac tog andra raka segern efter att ha spårat runt om för Kim Eriksson som ryckte ifrån konkurrenterna på upploppet i lite flegmatisk stil.

Elisabeth Åström har gjort ett bra tränarjobb med kallblodet Skaffer Elden som svarade för en virvlande spurt för kusken Santtu Raitala i den andra Björnkampsavdelningen. Trots lite trafikproblem runt slutsvängen han man ikapp undflyende Gomnes Birk i sista stegen.

Sandra Eriksson är på väg att flytta upp till Bodentravet igen efter sin sejour i södra Sverige. Nu slog hon till i kvällens 100.000 kronors lopp med kuskseger bakom finska Crystal Bay som lotsades framåt på innerspår och levererade en toppspurt  till enkel seger.

Stall Salmela visade upp en fin treåring i Fayette Sisu som trots 20 meter tillägg inte hade några problem att runda fältet via en stark långspurt. Up and Quick-dottern gav ett rejält intryuck och blir spännande att följa i fortsättningen.

I kvällens sista lopp hade Maria boden ställ i ordning Nestro Amour som ledde runt om för Antero Heinonen. Adrian Chip stoet tog därmed sin första seger i karriären men fler lär följa!

Björnkampsdagen blev en riktigt fin kväll med perfekta förutsättningar och gott om folk på plats.

På dagen innan tävlingarna bjöds deltagarna i Björnkampen på en dag ute på Råneåälven med bland annat matlagning och fiske.

Där visade Kevin Oscarsson fina färdigheter med spöet och landade en fin abborre på närmare kilot (lite skarv på storfiskarens vis)

Efter tävlingar togs kuskarna till en ö där det bjöds på Norrbottniska delikatesser som renkött och rökt fjällröding. En helmysig kväll med skönt snack, varm bastu, badtunna och simning i Luleåälven.

Stort tack till alla er som gjorde detta till magisk kväll och ett extra taxk till kvällens sammarbetspartners: Bodenalternativet, Moderaterna, Vänsterpartiet och Bodensia!

 

Björnkampen Topp 3:

  1. Rikard N Skoglund     36 p
  2. Roger Nilsson            31 p
  3. Mika Forss                 30 p


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago