Hoppa till innehållet
14 juli 2018

Hemmalaget dominerade!

Det blev hela fem segrar till Bodentränade hästar när Bodentravet körde V65-tävlingar under ljuvliga förutsättningar.

Fyraåriga Master Blaster har tagit tid på sig till årsdebut men imponerade stort när det väl var dags. Körande Ove A Lindvist satte sig lugn utvändigt om ledaren och tryckte på gaspedalen mitt på sista långsidan. I ett nafs hade Master Blaster skaffat sig en ledning på 20-meter och utökade försprånget hela vägen in mot mål. En femstjärnig årsdebut och det blir verkligen spännande att följa talangen under året.

 

- Det kan faktiskt vara den bästa hästen jag någonsin kört, meddelade Ove A Lindqvist efteråt och fortsättning lär följa för Stall Buller i Buddbyns stora talang.

Stall Alamäki fortsätter att skörda framgångar och den här kvällen hette segervapnet Aida Brick som lämnade rygg på ledaren till positionen utvändigt, dryga halvvarvet från mål. Över upploppet kopplades segergreppet enkelt för det kapabla stoet i händerna på Jaakko Alamäki.

Treåringsloppet till Stall Hanna Olofsson som satte dit debutanten La Norna i en stenhård slutsrid före två andra hemmahästar (Chasing Rainbows, Anthem som också får plusbetyg). Ledning från start till mål var segerreceptet för det lilla stoet undan Step In som visade fin uppfattning sista biten.

Ledning från start till mål blev det också för Kalixhästen Hustvet Lyn som kan mycket i sina ljusa stunder och nu hade vaknat på rätt sida. Antero Heinonen ryckte undan fältet i slutsvängen och segern blev lika vattensäker som sommaren 2018.

Samma segerrecept använde sig Petter Lundberg av som tog andra raka med Don Draper med en hel del kräm kvar i linorna. Huvan orykt och den här femåringen visar att han är alldeles för kapabel för P21-loppen.


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago