Hoppa till innehållet
8 av 9 till hemmalaget!
14 maj 2018

8 av 9 till hemmalaget!

Hemmalaget sopade rent, sånär på som montéloppet, vid Bodentravets breddloppstävlingar på Kristihimmelsfärdsdagen.

 

Extra kul med nya namn som segrare. Maria Karlsson plockade ut sin B-tränarlicens för några månader sedan och fick nu njuta av segerns sötma när hennes Stuart Little var spurtade till segern efter en invändig resa. Det blev knallhårt i mål men Stuart Little han dit på linjen i händerna på Peter Wikström och en glad och lite småchockad ägare/tränare fick göra entré i vinnarcirkeln för första gången någonsin.


- Det känns såklart helt fantastiskt, jag rider han mycket för att hålla honom på rätt humör, berättade Maria Karlsson i segerintervjun.

Även Piteåamatören Lind Holmgren fick känna på hur det är att vinna lopp. Linda plockade ut sin körlicens för ungefär ett år sedan och fick nu vinna med sin egentränade Nygårds Gullan som fick vida spår runt slutsvängen men spurtade starkt och fixade segern i tät slutstrid.


- För mig känns det här som att vinna Elitloppet! Jag lägger ner oerhört mycket tid på mina hästar och jag har verkligen längtat efter det här, kommenterade en glad segerkusk i segerintervjun.

Elisabet Risberg-Åström har fått fin stil på Skaffer Elden som för Stefan Dellbro levererade en toppspurt från kön och segern blev smått överlägsen.

I högsta klassen hade Nisse Westerberg fått låna Mellby Dealer av Roger Nilson och ekipaget gjorde processen kort med sina motståndare. En straffpark på förhand som uträttades med ackuratess av körande Westerberg som hittade ner i slagläge direkt från start trots ett spår långt ut på vingen och när startrusningen lagd sig avancerades fram mot ledningen till kassaskåpssäker seger.

Petter Lundberg tog en kuskdubbel genom att resolut köra till ledningen med Jesper R Nilsso-tränade Double Star Rapida som krossade allt motstånd med hårt tempo hela vägen och sedan följde Lundberg upp genom att sätta dit Lisa Wahlbergs Gaius F som fick en perfekt resa i andra par utvändigt och blåste till ledningen på sista långsidan.

Femåriga stoet Global Tail är en humörhäst som uppenbarligen vaknat på rätt sida och fick en fin resa i rygg på ledande Enrica. In på upploppet kunde sedan Antero Heinonen vrida på och i ett nafs kunde Global Tail koppla segergreppet.

Tävlingarna avrundades med en riktig topprestation för Gunnel Fredriksson sände fram Tranquillo tilll ledningen och trots en hård öppning stack man bara ifrån in på upploppet. Fler segrar lär vänta om sexåringen håller ihop.

I övrigt noterar vi att Tjurhults Sigge och Erica Guldhag tog hand om monteloppet efter en mycket väl avvägd ritt. Rygg på ledaren lämnades på sista långsidan och segermarinalen i mål blev god.

Ponnyloppet gick till Ellen Karlsson och hennes Tomtebo Fia som tog en överlägsen seger och åter ser ut att vara på rätt spår efter ett lite struligt fjolår.

Toppväder och gott om folk på platserna ramade in en härlig förmiddagstävling på Bodentravet. Programtipsen satte V5-förslaget som betalade ut 1906 kr.

 

 

 


Fler nyheter

Hänt i helgen!

19 oktober 2021
Hannas treåring glänste i Skellefteå, Sandra & Hanna champions och flera starka insatser i STL. Vi är skyldiga er en liten summering från...

Program 21 oktober

15 oktober 2021
Nu kan ni ladda ner banprogrammet till tävlingarna på torsdag 21 oktober när vi kör lunchtrav med start 12:20. Kanonmat i Travrestaurangen och hela...

Fem hemmasegrar i höstsolen!

10 oktober 2021
Det blev fem segrar för hemmalaget vid lördagens breddloppstävlingar som avgjordes i ett sagolikt höstväder!   Tomas Worrsjö-tränade Yoshi Ness...

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago