Hoppa till innehållet
14 maj 2018

8 av 9 till hemmalaget!

Hemmalaget sopade rent, sånär på som montéloppet, vid Bodentravets breddloppstävlingar på Kristihimmelsfärdsdagen.

 

Extra kul med nya namn som segrare. Maria Karlsson plockade ut sin B-tränarlicens för några månader sedan och fick nu njuta av segerns sötma när hennes Stuart Little var spurtade till segern efter en invändig resa. Det blev knallhårt i mål men Stuart Little han dit på linjen i händerna på Peter Wikström och en glad och lite småchockad ägare/tränare fick göra entré i vinnarcirkeln för första gången någonsin.


- Det känns såklart helt fantastiskt, jag rider han mycket för att hålla honom på rätt humör, berättade Maria Karlsson i segerintervjun.

Även Piteåamatören Lind Holmgren fick känna på hur det är att vinna lopp. Linda plockade ut sin körlicens för ungefär ett år sedan och fick nu vinna med sin egentränade Nygårds Gullan som fick vida spår runt slutsvängen men spurtade starkt och fixade segern i tät slutstrid.


- För mig känns det här som att vinna Elitloppet! Jag lägger ner oerhört mycket tid på mina hästar och jag har verkligen längtat efter det här, kommenterade en glad segerkusk i segerintervjun.

Elisabet Risberg-Åström har fått fin stil på Skaffer Elden som för Stefan Dellbro levererade en toppspurt från kön och segern blev smått överlägsen.

I högsta klassen hade Nisse Westerberg fått låna Mellby Dealer av Roger Nilson och ekipaget gjorde processen kort med sina motståndare. En straffpark på förhand som uträttades med ackuratess av körande Westerberg som hittade ner i slagläge direkt från start trots ett spår långt ut på vingen och när startrusningen lagd sig avancerades fram mot ledningen till kassaskåpssäker seger.

Petter Lundberg tog en kuskdubbel genom att resolut köra till ledningen med Jesper R Nilsso-tränade Double Star Rapida som krossade allt motstånd med hårt tempo hela vägen och sedan följde Lundberg upp genom att sätta dit Lisa Wahlbergs Gaius F som fick en perfekt resa i andra par utvändigt och blåste till ledningen på sista långsidan.

Femåriga stoet Global Tail är en humörhäst som uppenbarligen vaknat på rätt sida och fick en fin resa i rygg på ledande Enrica. In på upploppet kunde sedan Antero Heinonen vrida på och i ett nafs kunde Global Tail koppla segergreppet.

Tävlingarna avrundades med en riktig topprestation för Gunnel Fredriksson sände fram Tranquillo tilll ledningen och trots en hård öppning stack man bara ifrån in på upploppet. Fler segrar lär vänta om sexåringen håller ihop.

I övrigt noterar vi att Tjurhults Sigge och Erica Guldhag tog hand om monteloppet efter en mycket väl avvägd ritt. Rygg på ledaren lämnades på sista långsidan och segermarinalen i mål blev god.

Ponnyloppet gick till Ellen Karlsson och hennes Tomtebo Fia som tog en överlägsen seger och åter ser ut att vara på rätt spår efter ett lite struligt fjolår.

Toppväder och gott om folk på platserna ramade in en härlig förmiddagstävling på Bodentravet. Programtipsen satte V5-förslaget som betalade ut 1906 kr.

 

 

 


Fler nyheter

Jeppekollen 25 april

25 april 2024
Tips till Bodentravets lunchtävlingar 25 april.  Första start 12:20  

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago