Hoppa till innehållet
5 april 2018

Hundringen till Piteå!

Det blev Gunnar Bertilsson-tränade Rally Funny som med en mäktig slutrökare lade beslag på kvällens hundratusenkronors-lopp.

Under kvällens V64-tävlingar var det premiär för Bodentravets stora satsning med ett lopp med 100.000 kronor till vinnaren. Formtoppade Rally Funny hade sämsta tänkbara utgångsläge med spår 12 bakom startbilen men det hindrade inte Piteåhästen att vara först över mållinjen.

Det var Solvallakusken Kaj Widell som fick förtroende bakom Rally Funny och efter en lugn start hamnade man som sista häst i andra spår. På sista långsidan fick stoet full anfallsorder och en rygg att gå i fram till mitt i sista sväng. Rally Funny visade verkligen att hon kan flytta på sig och avgjorde mitt på upploppet.

- Det brukar gå bra för mig i Boden och det här var en jättefin häst att köra. Hon låg på lite för mycket i loppet så det finns lite att slipa på, kommenterade kusken i vinnarcirkeln.

Petri Salmela tog en snygg tränarardubbel med segrar för B.W.L. Ruthless, som Avlade maiden efter en offensiv styrning av Ulf Ohlsson samt Hesiod som återigen åt upp ett 40 meter långt starthandikapp och visade upp en förstklassig löpskalle. Fyraåringen har nu två raka segrar efter långt uppehåll och siktas närmast mot Umåkers V75-tävlingar om drygt två veckor

Roger Nilsson har fin form på hästarna och hade sin fyraåring Axl Brown i fint skick. Maharajah-sonen fick ett lopp i rygg på ledaren och kunde vridas ut mitt i slutsvängen för att säkert koppla greppet in på upploppet. Spännande fortsättning på den kanten!

I övrigt var Björn Karlsson Mr 100 % efter två segrar med egentränade Backegubben och Åstas Marcus som tog två överlägsna segrar. Karlsson hyllade som många andra banunderlaget.

Treåringsloppet till Umåker och Mikael Melefors-tränade Feminista Am som tidigt forcerade till täten och seden drog undan på lätta fötter.

Mauri Jaara har en riktig juvel i Don Juan Sisu som återigen gjorde processen kort med motståndarna över upploppet. Andra raka segern för den läckra femåringen som verkar trivas fint på Bodentravet.

Mikael Niva ordande en praktsmäll med Miss Southwind som hade spurtkrutet torrast efter en invändig resa.

Snabbloppet till Stall Hapakangas slitvarg Special Promise som trivdes utan skor på hovarna och serverades en smöresa av Santu Raitala och stångade ner en tapper Raz Mackenzie kort före mål.

Kvällen avslutades med att fuxen Kasper Sånna, tränad av Skellefteåamatören Hampus Eriksson pulvriserade motståndet efter en resa utvändigt om ledaren.


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago