Hoppa till innehållet
16 mars 2018

Chintana gick Bananas!

Petri Salmelas Chintana Bananas har visat fin fart men knepiga tendenser emellanåt. Nu verkar dock polletten trillat ner på allvar och fuxan imponerade stort när hon vände ut och in på konkurrenterna och försvann till överlägsen seger.

Antero Heinonen placerade sin passhäst som trea på innerspår bakom en hårt dragande George Birdland. Mitt på sista långsidan hade ledaren gjort sitt samtidigt som Chintana Bananas sökte sig ut i andraspår och fick full anfallsorder. Ingen av konkurrenterna förmådde haka på och segern blev helt överlägsen.

Bodentravets bästa treåring? Ja så här långt är det Roger Nilssons Abrystir som har kronan. Nu kom andra raka segern och Going Kronos-dottern ger ett intryck av att vara något utöver det vanliga. Efter en resa i andra par utvändigt blev det rygg ledaren mitt i slutsvängen och luckan kom sedan i precis rätt tid. Abrystir formligen exploderade och segern blev tillslut enkel. Spännande fortsättning!

Hanna Olofsson inledde tävlingarna genom att vinna med Gatelink som äntligen fick full utdelning efter flera fina prestationer. Den här gången lämnade Olofsson inget åt slumpen utan gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren och kopplade säkert grepp in på upploppet.

Det blev ytterligare en hemmaseger i det avslutande loppet när Maniac Face (Jan Nilsson) hade spurtkrutet tort efter att ha serverats en perfekt resa i andra par utvändigt av Krister Söderholm som hittade luckan i tid.

I övrigt noterar vi:

Att Umeå-amatören Gustav Andersson alltid har sina hästar i fin författning när det vankas tävling och Guli Storm var inget undantag. Med årsdebutan avklarad sänkte han samtliga med en tung långspurt.

Mauri Jaara tog en snygg dubbelseger med Staro Liberty och Don Juan Sisu som båda imponerade. Extra plus till Don Juan Sisu som visade att han utvecklats ytterligare en klass i vinter.

Snabbloppet gick till Remote Controll (Petteri Joki) som tog hand om ledningen kort efter start och sedan hade full koll på motståndet.

Jens Eriksson har en guldklimp i fyraåriga Storspjuver som blandade sig i leken 600 kvar och sedan svarade allt. 1.28 sista varvet lovar gott för framtiden.


Fler nyheter

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Salmela segrar i söder

18 april 2024
Stall Salmela har haft en strålande start på 2024 och ligger på 17 i segerprocent. Två nya segrar rullade in onsdag/torsdag. Quantity Of Time närmar sig miljonen insprunget och tjänade 80.000 tusen vid segern på Solvalla under onsdagskvällen. Mika...

Fyrling till hemmalaget – dubbelseger för Sandra!

15 april 2024
Fredagskvällens tävlingar på Bodentravet slutade med fyra hemmasegrar. Sandra Eriksson var på hugget och kunde ta hem en dubbel. Dessutom avgjordes säsongens första montélopp. Det blev hemmaseger i årets första montélopp. Jenny Engfors och Lennart...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago