Hoppa till innehållet
9 mars 2018

Roger dubblade på lunchen!

Roger Nilsson hade finfredag på Bodentravets lunchtävlingar och vann två lopp. Dessutom fick vi se en lysande comeback från Stall Salmelas löfte Hesiod.

Under lite snömoddiga förhållanden avgjordes Bodentravets lunchtävlingar och vi fick se flera fina prestationer från hemmalaget.

Petri Salmelas stjärna Hesiod inledde förra året lysande och siktades mot de stora loppen när han plötsligt drabbades av Borrelia. Sjukdomen höll honom borta från tävlingsovalen från och med i somras men nu var han äntligen redo för comeback. Och vilken comeback det blev. Från dubbla tillägg var det en bra bit fram runt sista sväng och det såg i det läget lite trögt ut, speciellt när Hanna Olofsson kastade loss en gott gåendes Sattelit L.A. runt slutsvängen. Men sista biten visade Hesiod att löpskallen är av guld och kontrade sig till säker seger kort före mål.

Kul att ha Hesiod tillbaka på tävlingsbanan och kul att flera av Bodentravets treåringar redan visat framfötterna. Roger Nilsson ers ut att ha en riktig juvel i Going Kronos-dottern Abrystir som gjorde ett helgjutet intryck när hon trots en tillstörsta del resa utvändigt om ledaren visade både styrka och mod att plocka ner ledaren och hålla undan för attacker bakifrån. Fortsättning följer.

Roger dubblade upp genom att vinna sista loppet med Beaufort som även han var tillbaka i stridbart skick efter sjukdomar. Den karismatiske fuxen gav sig iväg från kön 900 meter från mål och ”stånkade” ner motståndet via en tung långspurt.

Antero Heinonen fick en kuskseger bakom Samuel Sisu, som vår tipsexpert Jesper Nilsson lämnade klart på i Jeppekollen till 14%. Trots att det så väldigt långt fram ut för Samuel Sisu på sista långsidan så blev segermarinalen i mål betryggande efter en rejäl avslutning i vida spår.

I Övrigt noterar vi att välkörande Tuomas Pakkanen tog en ny seger, den här gången med Flash Spuce som gjorde jobbet utvändigt om ledaren och vann enkelt.

Mats Gällerstedt kör mest kallblod men fick nu chansen bakom fina Oleander Face som kontrade sig till segern 100 kvar efter att ha fått ta över ledningen på sista långsidan.

Santtu Raitala tillhör kuskeliten i Finland och tog en imponerande dubbel bakom Listas Hector och Like Buljonki.

Luleå-ägda Storvinna stod på tur för seger efter flera fina insatser och fick utdelning efter att Jens Eriksson serverat stoet en smörresa och hade marginalerna med sig på målfotot.

Tallangen Bork Faxa är fortfarande obesegrad efter fyra starter efter att ha kontrat sig till segern mitt på upploppet och kan ge sin ägare/kusk Jan Norberg ett riktigt trevligt 2018.

 

Foto: AL Pressbilder/ALN

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Philip skrällde på Skellefteåtravet!

21 april 2024
Efter 25 raka starter utan seger fick det vara nog. Formstarka Philip skrällde på Skellefteåtravet. Fuxen kom till B-tränare Eva Eitzenbergers träning i slutet av förra året och visade i senaste starten att formen var kraftigt på gång.  Jens...

Bodentravet värvar nytt företag till Guldklubben

19 april 2024
Guldklubben får en förstärkning när anrika Sundströms Entreprenad AB kliver in bland de drygt 20-tal företag, som redan är med.– Bodentravet har ett starkt nätverk som vi vill vara en del av, travintresset kan nog öka över tid, säger vd:n Anders...

Program 25 april

19 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är lunchtrav 25 april! Tack vare det stor intresset att vara med så kör vi två extra lopp.   Program 25 april

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago