Hoppa till innehållet
20 januari 2018

Julius försvarade hemmafärgerna

Julius Leejs och Hanna Olofsson var hemmalgets bidrag till en V65-rad som annars hade finsk dominans. Hanna som har ruggigt bra form på stallet och kuskandet tog en dubbelseger när hon även vann med Gunnel Fredrikssons Barolo.

 

Femåriga Julius Leejs har utvecklats undan för undan och hade ett mycket bra 2017. Det här året har också börjat mycket bra med en andraplats i årsdebuten och nu seger efter att ha plockat ner storfavoriten Smooth Criminal sista biten. Hanns serverade Julius Leejs ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Lägg till att favoriten tvingades till en 10-öppning på isen så lutade det åt hemmaseger redan när fältet gick in i sista sväng. Julius Leejs hade över upploppet inga problem att koppla grepp och Hanna satt mest och bevakade sina konkurrenter.

Hanna som inlett året i en rasande fart blev dubbelsegrarinna genom att först vinna med Gunnel Fredrikssons Barolo som sänkte samtliga med en blytung spurt.

Jorma Särkiniva dubbeljobbar och är visserligen Solvallatränare nuförtiden men har fortfarnade minst en fot i Boden. Nu gästspelade bakom Tomas Pakkanens hästar och tog årets första kuskseger genom att vinna med knepiga Charmig som överaskade genom att gå felfri och då blev det också enkel seger.

Vi lyfter på hatten för Skellefteåamatörerna Susanna Grahn/Mats Utter som har plockat upp en hel del fina kallblod sista åren. Gyri Gutten är även han en kapabel sort och hade vissserligen lite problem med isbanan enligt kusken John Östman men inte värre än att man kunde vinna ganska komfortabelt V65-2.

Flera fina finska gäster fick vi också se. Tapio Kajala, KatjaMelko/Janne Soronen och Mauri Jaara har väldigt ofta fina framgångar och denna lördag var inget undantag med segrar för Roxanne Journey (T.Kajala) som svarade för en riktigt svettig instatts genom att stå hem trots hård öppning, Herrera Boko  (Melko/Soronen) vann åkandes över lång distans och Mauri Jaara blev dubbelsegrare genom att vinna med Also Starring, som ledde runt om och Protector som tog andra rka efter ett lopp i andra utvändigt.

-DZ

 

 Foto: Alf Lindberg/Pressbilder

 

 

 

 

 

 

 


Fler nyheter

Program 5 april

28 mars 2024
Nu kan du ladda hem programmet till nästa tävlingsdag på Bodentravet. Fredag 5 april kör vi lunchtrav med 9 spännande lopp. Första start 12:20. Boden 5 april  Vi vill också passa på att önska alla en riktigt fin påsk!    

Sportchefen kan bli Årets bodensare

27 mars 2024
Sportchef, travbanechef – ja han har många titlar. Nu kan David Zimmer blir Årets bodensare på näringslivsgalan den 20 april. Många av landets travbanor har flera personer och titlar såsom; sportchef, travbanechef, vd. Bodentravet har David Zimmer...

Frida är Årets ledare i Bodens kommun!!

26 mars 2024
Bodens kommun delade förra veckan ut priset för årets ledare. Priset gick till Frida Sandberg, ansvarig för Travskolan på Bodentravet.     Motivering: Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago